dilluns, 31 d’octubre del 2011

Continuen les protestes a les Terres de l'Ebre en pro de la sanitat pública

Publicat ACN

Entre 1.500 i 2.000 persones, segons la policia, s'han manifestat aquest diumenge a Tortosa, convocats per la Plataforma d'usuaris per la Salut de les Terres de l'Ebre. Metges, infermers, usuaris i dirigents polítics de tots els partits, excepte CiU, han cridat consignes en defensa dels serveis assistencials i contra les retallades aplicades a la sanitat pública. La mobilització ha sortit poc després de les dotze del migdia de la plaça del Carrilet, davant del CAP del Temple de Tortosa, i ha recorregut l'avinguda de la Generalitat fins a l'alçada del Mercat municipal. Un cop allí, el periodista i cantant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Artur Gaya, ha estat l'encarregat de llegir el manifest.


"La sanitat no es toca", "Les Terres de l'Ebre, units per la salut"  són algunes de les crides que s'han pogut sentir durant el recorregut de la mobilització.

La resposta aconseguida ha estat considerada com una mostra que la gent "està emprenyada" per les retallades, segons ha explicat un dels portaveus de la Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre i metge pediatra de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Pere Genaró. "Això demostra que la gent està molt emprenyada. A vegades sembla que estem anestesiats però que més de 2.000 persones vingudes d'arreu dels pobles de les Terres de l'Ebre demostra que volem que arribi clar el nostre missatge: defensem el que tenim".

Segons ha explicat Genaró, la Plataforma reclama al Govern que abans d'aplicar ajustaments tingui en compte la particularitat del territori. "Tenim població envellida, som un territori molt dispers, i només defensem el que ja tenim: una sanitat equitativa i accessible per a tothom", ha afegit.

Els convocants de la manifestació, que han agraït l'èxit de participació, han assegurat que faran més mobilitzacions però que volien fer-ne una abans de les eleccions al Congrés. "Esperem que serveixi perquè els governants reflexionin sobre el que estan fent, i que ens tinguin en compte com el que som: ciutadans de Catalunya, i no de segona", ha etzibat el portaveu.


A més dels crits, els xiulets i els coets han acompanyat la manifestació fins al seu final. Estava previst que la mobilització acabés a la plaça Barcelona, al costat del Mercat municipal, però l'èxit de convocatòria ha fet desplaçar, a l'últim moment, la lectura del manifest fins a la mateixa avinguda Generalitat, davant del mercat. Artur Gaya, periodista i component del grup de folk ebrenc Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, ha estat l'encarregat de llegir el manifest on es demanava al Govern que repensi la seva política de retallades i faci marxa enrere per garantir la qualitat assistencial a les Terres de l'Ebre. "Si volem anar endavant i no convertir les Terres de l'Ebre en un desert, no podem permetre que s'emportin més recursos. Terres de l'Ebre, units per la salut; Terres de l'Ebre, units pel desenvolupament territorial; Terres de l'Ebre, lluitem i defensem la nostra dignitat",