divendres, 11 de novembre del 2011

L'HOSPITAL DE LA SEU COBRA 5 € ALS ACOMPANYANTS DELS PACIENTS PER RECLINAR LES BUTAQUES


Segons publica Segre.com

L'import va a parar, de moment, íntegrament al proveïdor dels seients, que els ha entregat gratis al centre

L'hospital de la Seu d'Urgell té des del passat mes de setembre unes noves butaques a les habitacions en què els acompanyants dels pacients poden passar la nit al costat dels seus familiars. Es tracta de seients reclinables, encara que per disfrutar d'una postura horitzontal els usuaris han de pagar una tarifa diària de 5 euros. El pagament s'efectua a la recepció, on el personal del centre entrega una targeta que s'ha d'introduir a la butaca per poder reclinar-la. Cada dia fan ús d'aquesta opció entre cinc i sis persones, segons va explicar el gerent del centre, Joan Altimiras.

El centre va puntualitzar que, per ara, la totalitat de l'import que paguen els usuaris per reclinar els seients és per a l'empresa proveïdora d'aquestes butaques, que les ha entregat al Sant Hospital de forma gratuïta. Altimiras va assenyalar que es tracta d'una prova per comprovar la resposta del públic i que, a partir de l'any que ve, el centre podria plantejar al proveïdor el cobrament d'un percentatge de la tarifa. A les comarques de Lleida, cap altre hospital ha plantejat per ara cobrar als acompanyants dels pacients per aquest concepte, segons van indicar fonts dels diferents equipaments mèdics.
Altimiras va apuntar que el canvi de les butaques ha suposat una millora en la feina diària del personal d'infermeria i zeladors, ja que els nous seients tenen rodes que permeten desplaçar-los amb facilitat i procurar als pacients algunes cures reclinant-los sense que hagin d'ajeure's als llits.
No obstant, no tothom comparteix aquesta valoració favorable. El gerent va afirmar que han rebut tres queixes formals d'usuaris pel cobrament d'aquesta tarifa, mentre que l'associació d'usuaris del Sant Hospital va apuntar que han rebut nombroses objeccions, si bé molt poques arriben a formalitzar-se davant de la direcció del centre mèdic. El Sant Hospital, per la seua part, preveu portar a terme una enquesta entre el personal i els usuaris. Aquesta mesura arriba en un moment de retallades a les aportacions de la Generalitat a l'hospital.
A més, el centre, a les mans d'un consorci que integra Salut, l'ajuntament i el bisbat d'Urgell, preveu llogar part de les seues instal·lacions a la medicina privada per contrarestar la caiguda d'ingressos.