dimarts, 13 de desembre del 2011

CATALUNYA GARANTEIX L'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA PÚBLICA I GRATUÏTA AL 100% DE LA POBLACIÓ


Segons el Gencat.cat

Catalunya és l'únic territori de l'Estat espanyol que té garantida l'assistència sanitària pública universal, gràcies a la Llei d'universalització.
En referència a les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació sobre les targetes sanitàries bloquejades a aturats de llarga durada, el Departament de Salut vol recordar que a Catalunya aquesta situació no es produeix, ja que el 100% de la població té dret a l’assistència sanitària gratuïta.

Catalunya és l’únic territori de l’Estat espanyol que té garantida l’assistència sanitària pública universal, gràcies a la Llei d’universalització, que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el 30 de juny de 2010.
Aquesta llei va posar fi a la discriminació i a la falta d’equitat que patia el 0,7% de la població catalana, un conjunt de ciutadans pertanyents a grups com ara persones aturades que havien esgotat la prestació amb ingressos, professionals liberals que no tenien l’obligació de cotitzar a la Seguretat Social, membres de congregacions religioses o persones en risc d’exclusió social.
La Llei d’universalització, que va entrar en vigor l’1 d’octubre de 2010, és la primera llei, dins de l’àmbit estatal, que universalitza l’accés gratuït a la sanitat pública.