dimarts, 13 de desembre del 2011

CONDICIONS LABORALS I SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT: DOS OBJECTIUS IRRENUNCIABLES


El passat divendres, 9 de desembre vam tenir una reunió com a sindicat amb la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega i la secretaria d'Administració i Funció Pública, Pilar Pifarré.
En aquesta reunió els vam exposar la valoració de la Intersindical-CSC sobre el paquet de retallades que ha posat l'Administració sobre la taula per aplicar al personal de la Generalitat de Catalunya, inclòs el personal estatutari de l’ICS.

Vam deixar ben clar que per nosaltres aquestes mesures de noves retallades, tan sols poden portar a la pèrdua d'ocupació i a la precarització dels serveis públics. Vam presentar-los les propostes que han sortit d'aquesta valoració i les línies roges que defensarem de manera irrenunciable:
  •  Manteniment dels llocs de treball, sense fer fora ni una sola persona interina.
  •  Manteniment del poder adquisitiu: cal concretar l'excepcionalitat de les mesures de retallada, així com la seva temporalitat. Cal establir mecanismes de recuperació del poder adquisitiu. 

No podem compartir posicions que pretenen unir el manteniment dels llocs de treball amb la pèrdua de drets laborals. Aquesta dialèctica és falsa, si acceptem retallades de drets acceptem la pèrdua d’ocupació.
Ens sembla indecent que se’ns parli de responsabilitat quan s’estan prenent mesures que ens porten a la destrucció d’ocupació i a precaritzar els serveis públics, recordem que des de juny de 2010 portem acumulada una pèrdua de poder adquisitiu del 13%, davant d’aquest escenari, reivindiquem, que cal canviar les politiques de fiscalitat i de despesa social, per a recaptar més i crear ocupació pública que garanteixi les necessitats de la ciutadania i com un element de generació d'estabilitat i de demanda interna. 
La Intersindical-CSC  considera un insult que es parli de "privilegis" referint-se a dies de premi per antiguitat, dies d'assumptes personals, complement fins arribar al 100% de les retribucions en cas d'Incapacitat Temporal... En la reunió vam posar de manifest que aquestes condicions laborals van ser "aconseguides" a canvi d'escarransir els increments salarials.
Ara volen donar un pas més, volen desmantellar els serveis públics; seguint aquestes politiques, no es surt de la crisi, sinó que s’aprofundeix en ella, ja que suposen més recessió, més atur i més retallades en les cobertures socials.
Tenim l’obligació i el deure de lluitar per canviar aquestes polítiques. Hem de ser capaços de traslladar a la ciutadania l’esperança que aquestes polítiques es poden i es deuen canviar, elaborant propostes i mobilitzant-se.