dilluns, 16 de gener del 2012

MANIFESTACIÓ 18 DE GENER DE 2012

Manifest unitari

NO A LES RETALLADES
SALVEM ELS SERVEIS PÚBLICS

A LES 17.30 HORES DES DE LA PLAÇA SANT JAUME FINS AL PARLAMENT

Les organitzacions sindicals cridem els empleats i empleades dels serveis públics a mobilitzar-se activament per aturar la política de retallades pressupostàries i de personal que el govern de la Generalitat està duent a terme i preveu incrementar en un futur immediat, tant en els departaments de la seva titularitat com en el conjunt dels serveis públics afectats pels pressupostos de la Generalitat.
Considerem que aquestes retallades són un atac directe a la qualitat dels serveis com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar, incideixen directament en l’empitjorament de les condicions dels seus treballadors i treballadores, deterioren la qualitat del servei i les prestacions que ha de rebre la ciutadania. La intenció és clara: desballestar els serveis públics, deteriorar el seu funcionament i justificar així la seva privatització.
Aquesta política de retallades està suposant ja una pèrdua considerable de llocs de treball i la seva continuïtat posa en perill molts milers més. Nosaltres defensem els SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT, i per aconseguir-los, les administracions han d’assumir la seva responsabilitat i això vol dir invertir en mitjans, plantilles suficients i ocupació de qualitat, per evitar el deteriorament dels serveis als ciudatans i ciudatanes.
En aquest moment s’està debatent al Parlament de Catalunya la concreció d’aquestes retallades en el projecte dels pressupostos del 2012 i en el projecte de la llei d’acompanyament presentat pel Govern de CIU.
El discurs oficial que tothom “ha d’ajustar-se el cinturó” és radicalment fals, ja que és àmpliament i socialment conegut que els culpables de la crisi, no solament no s’ajusten, sinó que aconsegueixen beneficis més alts (mireu els resultats als medis) o, arribat el cas, reben ajudes de tota mena. Si no fosper la gravetat de la situació, resultaria còmic veure  com proclamen la necessitat de reduir l’estat del benestar amb retallades, copagament i privatitzacions dels serveis públics, amb la intenció de socialitzar les seves pèrdues.
Per això, els treballadors i les treballadores del sector públic hem de caminar conjuntament amb la ciutadania en la defensa dels serveis públics i dels drets socials, per tal d’impedir l`aplicación d’aquestes polítiques que pretenen dinamitar l’Estat del Benestar.
Fem una crida a totes i tots els empleats públics i als treballadors i ciudatans i ciudatanes en general a defensar els serveis públics i els drets socials de la ciutadania per tal d’impedir l’aplicació d’aquestes polítiques.

PER UNS SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT
MOBILITZA’T: EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL
MOBILITZA’T: EN DEFENSA DE LES TEVES CONDICIONS DE TREBALL
MOBILITZA’T: CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS
DEFENSEM ELS SERVEIS PÚBLICS COM A GARANTIA DE L’ESTAT DEL BENESTAR