divendres, 13 de gener del 2012

Manifestació contra l'ERO al Pius Hospital de Valls


Publica El PuntAvui
El comitè diu que la plantilla no ha de suportar el deute històric del centre
Una manifestació en què van prendre part més de 300 persones va recórrer ahir el centre de Valls en protesta per les retallades i la pèrdua de serveis, i contra el possible ERO al Pius Hospital de Valls, que afectaria 114 treballadors –el 20% de la plantilla–. L'acció arriba després que aquesta setmana la Inspecció de Treball ja hagi citat l'empresa i els representants dels treballadors.

El president del comitè d'empresa del Pius Hospital, Josep Maria Trenchs, va explicar que l'objectiu de la manifestació és reivindicar que s'aturi l'ERO. “Estem asseguts a la taula de negociació mitjançant una mediadora però l'empresa està tancada en els seus primers números”, va lamentar. Per aquest motiu, el comitè s'ha compromès a presentar en la reunió convocada per dimecres una proposta de retallada alternativa “sense tocar cap treballador”. A més, els representants dels treballadors reclamen a l'empresa un pla de viabilitat que vagi “més enllà del 2012”.
Segons Trenchs, tot i ser conscients de les dificultats actuals, la plantilla “no està disposada a assumir el deute històric de l'hospital”, de 4,6 milions. L'endeutament global del centre és de 7,7 milions per la rebaixa d'ingressos procedents del Servei Català de la Salut. El comitè també demana la presència a la taula del president del centre –de titularitat municipal– i alcalde de Valls, Albert Batet.