dilluns, 2 de gener del 2012

Rajoy estén l'austeritat a tota la funció pública, però Mas retalla més

Publica ARA
L'ampliació de jornada i la suspensió de la contribució als plans de pensions són mesures que ja preveien les retallades que Artur Mas ha anunciat als treballadors públics i que van més enllà 
Les mesures d'austeritat anunciades pel govern espanyol per a tots els treballadors de la funció pública a l'Estat suposen pocs canvis a Catalunya, on els sacrificis que ha plantejat la Generalitat van encara més enllà.
-Congelació de sous. El Govern d'Artur Mas ja preveia aquesta congelació dels sous a nivell estatal quan va quantificar la retallada a Catalunya. A més de la congelació, els treballadors de la Generalitat tenen damunt la taula una retallada de complements salarials i d'altres drets, mesures amb què el Govern calcula un estalvi de 625 milions.
-Supressió de contribució als plans de pensions. Es tracta d'una mesura que inclou el BOE publicat aquest dissabte amb les mesures urgents aprovades pel consell de ministres ahir divendres. A Catalunya, la Generalitat ja va aplicar aquesta supressió aquest any 2011 i va anunciar que allargava l'afectació d'aquesta mesura un any més.
-Ampliació de jornada. Rajoy ordena que els treballadors públics passaran a treballar 37,5 hores en lloc de les 35 actuals. Si no ho accepten, hauran de rebaixar-se el sou un 6,6%. La funció pública catalana, assegura el Govern, no notarà canvis perquè les seves jornades ja són de 37,5 hores.
-No cobrir vacants. La quota de reposicions a les plantilles públiques serà zero, l'any que ve, excepte en els col·lectius especials com ara mestres, personal mèdic o forces de seguretat, en què serà del 10%. A Catalunya, el Govern ja ha dit que no es convocaran noves oposicions i que les plantilles no s'ampliaran. I no només això: com a part de l'estalvi, el Govern d'Artur Mas ha anunciat que fins a 8.000 interins hauran de reduir a la força un terç de la jornada i sou si volen conservar la feina.