dijous, 22 de març del 2012

JO SÓC ESTATUTARI, A MI LA REFORMA LABORAL NO M’AFECTA


Amb l’aprovació de la Llei de l’ICS, l’any 2007, es va obrir la porta a la contractació de personal laboral. Amb la recent aprovació de l’anomenada Llei Òmnibus s’obre la via de fragmentació de l’ICS en 20 empreses públiques. Empreses que disposaran d’autonomia de gestió, cosa que molt possiblement portarà a la conversió de tot el personal interí de l’ICS en personal laboral.
D’altra banda, és més que probable que els gestors d’aquestes noves empreses públiques ofereixin llaminadures, en forma de nous complements, al personal estatutari fix per tal que es converteixi en personal laboral.
A tot el personal que esdevingui laboral li serà d’aplicació la reforma laboral que s’acaba d’aprovar, amb la pèrdua de drets que comporta.
Potser avui deixarem de tenir uns diners, però demà perdrem molts drets. I si no recordem la vaga del juny del 2010 (la del 5% del sou) i la pèrdua de drets que hem patit a posteriori.
Aquesta reforma no és la darrera, és de les primeres. Després cauran la Seguretat Social, les pensions, el dret a vaga, la negociació col·lectiva,... És aquest l’Estat del benestar que volem deixar a les generacions futures.
Tot el que no aturem ara, ens serà d’aplicació en un futur no molt llunyà.

LA ÚNICA LLUITA QUE ES PERD ÉS LA QUE S’ABANDONA.
EL 29m FES VAGA, NO CONSUMEIXIS I SURT A CARRER.