dimecres, 25 de juliol del 2012

El que fa el govern a França en 56 dies


Fets, no paraules.  Això és el que ha fet Hollande en 56 dies en el càrrec:
- Ha suprimit 100% dels cotxes oficials i els ha subhastat, i la recaptació es destina al Fons de Benestar per a ser distribuït a les regions amb el major nombre de centres urbans amb els suburbis ruïnosos.
- Ha fet enviar un document (12 línies) a tots els organismes estatals dependents de l'administració central en el qual els comunicava l'abolició dels "vehicles d'empresa" desafiant de manera provocativa i insultant els alts funcionaris, amb frases com "si un executiu que guanya 650.000 euros any, no es pot permetre el luxe de comprar un bon cotxe amb els seus ingressos del treball, vol dir que és massa ambiciós, que és estúpid, o que és deshonest. La nació no necessita cap d'aquestes tres figures". Touché. Fora els Peugeot i els Citroën. 345 milions d'euros salvats immediatament, i traslladats a crear (obertura 15 agost 2012) 175 instituts d'investigació científica avançada d'alta tecnologia, assumint la contractació de 2560 joves científics desocupats "per augmentar la competitivitat i la productivitat de la nació".

- Ha abolit el concepte de paradís fiscal, definit "socialment immoral", i ha promulgat un decret presidencial d'urgència establint un percentatge del 75% d'augment en la tributació per a totes les famílies que guanyen més de 5 milions d'euros nets a l’any. Amb aquests diners (mantenint així el pacte fiscal) sense que això afecti un euro al pressupost, ha contractat 59.870 llicenciats desocupats, dels quals 6.900 des de l’1 de juliol de 2012, i després uns altres 12.500, a partir de l'1 de setembre, com a professors en la educació pública.
- Ha privat l'Església de subsidis estatals per valor de 2,3 milions d'euros que finançaven exclusius col·legis privats i ha posat en marxa, amb aquests diners, un pla per a la construcció de 4.500 escoles bressol i 3.700 escoles primàries, iniciant un pla de recuperació de la inversió en la infraestructura estatal.
- Ha establert el "bo-cultura" presidencial, un mecanisme que permet a qualsevol pagar zero impostos si es constitueix com a cooperativa i obre una llibreria independent contractant almenys dos llicenciats de la llista de desocupats, per tal d'estalviar diners de la despesa pública i realitzar una contribució mínima a l'ocupació i al rellançament de noves posicions socials.
- Ha abolit tots els subsidis governamentals a les revistes, fundacions i editorials, substituint-los per l’acció de comitès de "emprenedors estatals" "que financen accions culturals sobre la base de la presentació de plans de negoci relacionats amb estratègies de mercat avançades.
- Ha posat en marxa un procediment molt complex en el qual ofereix als bancs una elecció sense impostos: qui proporcioni préstecs tous a empreses franceses que produeixin béns rep beneficis fiscals, qui ofereix instruments financers paga una tarifa addicional. Ho prens o ho deixes.
- Ha reduït en un 25% el sou de tots els alts funcionaris del govern, el 32% de tots els diputats i el 40% de tots els funcionaris estatals d'alt nivell que guanyen més de 800 000 € per any. Amb aquesta quantitat (al voltant de 4 milions d'euros) ha establert un fons que ofereix garanties de benestar a les "mares solteres" en condicions financeres difícils, tot garantint un salari mensual per un període de cinc anys, fins que el nen vagi a l'escola primària, i tres anys si el nen és més gran. Tot això sense modificar l'equilibri del pressupost.
Resultat: però mirin quina sorpresa! El diferencial amb els bons alemanys va caure, per art de màgia. Va arribar a 101. El nostre viatjant per 640. La inflació no ha augmentat. La competitivitat de la productivitat nacional es va incrementar en el mes de juny per primera vegada en tres anys. ¿Hollande és un geni de l'economia?