dimarts, 24 de juliol del 2012

El Govern de Catalunya suprimirà la paga extra de Nadal als funcionaris


Segons publica La Vanguardia
La Generalitat aplicarà el pla de Rajoy i retornarà als funcionaris la retallada de sou aplicat al juny
El Govern de la Generalitat tornarà als funcionaris la retallada de sou que se'ls va aplicar al juny (del 2,5% de l'extra d'estiu) i eliminarà la paga extra de desembre tal com ha fixat el Govern central entre les mesures de retallada presentades per Rajoy en la seva compareixença al Congrés.

D'aquesta manera, l'Administració catalana aplica la mesura que suposa un major ajust per a les arques públiques i compleix amb la seva intenció de no acumular retallades autonòmics i estatals.
El Govern estava pendent d'estudiar amb deteniment l'anunci de Rajoy, ja que la Generalitat havia d'analitzar si l'Executiu espanyol obligava a aplicar al 100% la mesura imposada en cas de ser una norma bàsica que afecta el sou i no als complements.
La Generalitat així ho ha comunicat als sindicats de la funció pública després d'una reunió de la Mesa de Negociació de la Funció Pública. ... la mesura s'aprovarà en el consell de govern de demà.
... l'eliminació de la paga extra de desembre "suposa pràcticament un 7% de reducció del salari anual", de manera que al seu parer el Govern "ha incomplert la seva paraula quan va prometre que els funcionaris catalans no veurien reduït el seu salari més d'un 5% ".
...
... desconeix, de moment, com i quan s'efectuarà la recuperació de l'import descomptat de la paga de juny-del 2,5% -, encara que han apuntat que es podria formalitzar al desembre.