divendres, 27 de juliol del 2012

Els hospitals de Berga i Sant Joan de Reus busquen desesperadament com pagar al seu personal aquest mes


Publica El Periódico
La majoria dels altres centres sanitaris concertats tenen assegurat l'abonament de les nòmines de juliol
Els gerents d'alguns hospitals concertats, entre ells els de Berga i Sant Joan de Reus, busquen desesperadament com obtenir liquiditat per a poder abonar dilluns que ve el salari de juliol al seu personal sanitari. La incògnita sobre l'èxit d'aquesta recerca, infructuosa des que el cap de setmana passat van ser informats pel Servei Català de la Salut (CatSalut) que la Generalitat no pagarà aquest mes als seus centres sanitaris concertats, ha generat una immensa preocupació entre els metges, personal d'infermeria i administratius que exerceixen en aquesta xarxa assistencial.
Fonts del sector han avançat que hi ha la possibilitat que l'Hospital de Berga aconsegueixi al llarg d'avui dijous fons per fer front al 50% dels salaris del seu personal. El gerent de l'Hospital d'Igualada, Adrià Sardá, centre sobre qui el seu personal tenia dubtes que disposés de liquiditat, ha assegurat a EL PERIÓDICO que "està garantit" el pagament d'aquest mes, gràcies a la pòlissa de crèdit que mantenien. El comitè de empresa de l'Hospital del Mar, de Barcelona, ha enviat un comunicat als treballadors indicant que "l'empresa assegura que està fent totes les accions possibles per intentar garantir el pagament de les nòmines dels seus treballadors".
La direcció dels centres concertats preveu reunir demà el seu personal en una insòlita assemblea per informar-los de la situació. A la resta d'hospitals que integren la xarxa de centres concertats, 56 en total, així com en 60 centres d'assistència primària (CAP) i els serveis sociosanitaris i de salut mental, han aconseguit liquiditat per pagar la mensualitat corresponent a juliol del seu personal. Entre ells, hi ha els hospitals Clínic, Sant Pau, Sant Joan de Déu i Sant Rafael, a Barcelona, i Parc Taulí, a Sabadell. Cap d'ells pagarà l'IRPF, aquest mes, ni tampoc a la Seguretat Social i als seus proveïdors. Tampoc saben què passarà a l'agost, si el CatSalut segueix sense disposar de liquiditat.