dimecres, 11 de juliol del 2012

Joan Viñas, nou president del Consell d’Administració de l’ICS

El Govern ha aprovat avui el relleu de Josep Prat Domènech com a president del Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut.
Atès que aquest càrrec queda vacant, i d’acord amb l’article 6.4 del Decret 13/2009, de 3 de febrer, pel qual s’aproven els Estatuts de l'Institut Català de la Salut, correspon ocupar-lo al vocal de major edat, d’entre els quals el seu nomenament s’ha fet a proposta del Departament de Salut. En aquest cas es tracta de Joan Viñas Sala.

Joan Viñas (Mataró, 1950) és llicenciat i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 1977 treballa a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida on ha ocupat diversos càrrecs. Actualment, n’és el cap de Secció de Cirurgia. Des del 1999 és catedràtic de Cirurgia de la Universitat de Lleida, universitat de la qual també en va ser rector durant vuit anys.

El Dr. Viñas és membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, membre numerari i vicepresident de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.