divendres, 30 de novembre del 2012

El govern només pagarà un 60% als centres sanitaris concertats

56 hospitals i 104 CAP són els afectats per l'impagament

Aquests centres encara no han cobrat la factura del juliol

Els geriàtrics sí que cobraran el 100%

El Servei Català de la Salut, Catsalut, ja ha comunicat als hospitals concertats que aquest mes de novembre només els podrà pagar un 60% de la factura, 345 milions d'euros. Això vol dir que els 56 hospitals i 104 centres d'assistència primària (CAP) que concerten la seva activitat amb la conselleria de Salut s'hauran d'esperar, com a mínim, fins al dia 10 de desembre per cobrar un 40% dels diners que se'ls deuen pels serveis realitzats.
Els centres sanitaris concertats –que gestionen un 80% de la xarxa hospitalària catalana i un 20% del sector de l'atenció primària– estan en una delicada situació econòmica, ja que, entre altres coses més, van haver de fer front a l'impagament de la factura del mes de juliol, que encara no s'ha abonat, un extrem que va obligar molts centres a sol·licitar crèdits bancaris. La xarxa de centres concertats, a més, va cobrar els diners corresponents a l'exercici del mes de setembre amb dies de retard, cosa que també va afectar el seu funcionament financer.
 

L'incompliment en el pagament de la totalitat de la factura aquest mes de novembre no afectarà, de moment, ni els geriàtrics ni les residències i els centres de dia, als quals paga l'Institut Català de Serveis Socials, Icass. Aquests centres, que tampoc van cobrar el mes de juliol, ara mateix negocien una solució per poder anar cobrant aquell retard.

El Catsalut va anunciar aquesta mesura a principis de setmana a les patronals La Unió, Associació Catalana d'Entitats de Salut i Consorci de la Salut i Social de Catalunya.