dijous, 27 de juny del 2013

El Pacte pel Dret a Decidir

La Intersindical-CSC va formar part de la reunió constitutiva del Pacte Nacional pel Dret a  Decidir, juntament amb una quarantena d’entitats i partits.
D’aquesta cimera en van sortir ahir quatre compromisos:
1. La constitució d'un grup promotor amb el compromís d'eixamplar-se i de facilitar els mecanismes tècnics per a incorporar-hi més entitats.
2. L'encàrrec a l'ex-president del parlament Joan Rigol de consensuar un redactat, tenint en compte els texts de consens que ja hi ha, tant en l'àmbit polític com en el social.
3. La notificació formal de la reunió per part del president Artur Mas al president del govern espanyol, Mariano Rajoy.
4. El compromís de totes les entitats de fer pedagogia del dret de decidir.

El text que s’ha d’elaborar s'inspirarà en texts polítics de consens, com ara la declaració de sobirania i la declaració sobre el dret de decidir, i especialment en el manifest aprovat a Lleida la setmana passada i subscrit per una trentena d'entitats i partits polítics. Aquest manifest, també signat pel nostre sindicat, diu el següent:
 “Reclamem l’exercici del lliure dret a decidir del poble català per mitjà d’una consulta. Donem el nostre suport al Parlament de Catalunya, que ha endegat el procés per exercir el Dret a Decidir del poble català.
El Dret a Decidir és un dret fonamental de qualsevol nació i, per tant, també de Catalunya. Aquest dret inclou la potestat de triar democràticament la nostra forma d’organització política. Una opció clarament vinculada a les millores de la condició de vida individual i col·lectiva de les catalanes i dels catalans.
El Dret a Decidir representa una pràctica cívica i democràtica i com a tal en reclamem el lliure exercici, des d’una actitud dialogant però ferma, pacífica i amb respecte a les diferents opcions.
Donem el nostre suport a les Declaracions del Parlament de Catalunya en defensa i promoció del Dret a Decidir del poble català.
Conseqüentment, els sotasignats ens comprometem a:
1. Contribuir a generar un clima d’opinió a favor del Dret a Decidir, en l’entorn de l’associacionisme cívic, cultural i polític.

2. Fer pedagogia al conjunt de la ciutadania tot fomentant actituds obertes, participatives, socialment integradores i individualment respectuoses en defensa del Dret a Decidir.
 3. Fer arribar aquest manifest al conjunt de formacions polítiques, a les institucions i a la resta de plataformes i organitzacions socials.”