dimecres, 26 de juny del 2013

La Generalitat mantindrà l'Hospital de Viladecans com un hospital bàsic

Agències

La Generalitat mantindrà l'Hospital de Sant Llorenç de Viladecans com un hospital bàsic que prestarà servei als municipis de Viladecans, Castelldefels, Gavà, Begues i Sant Climent de Llobregat.
El departament de Salut ha fet aquest anunci en un comunicat en el qual reconeix que la cartera d'atenció especialitzada se centrarà en determinats centres per millorar l'atenció als pacients i els mitjans per tractar-los.
L'anunci es produeix després de les accions reivindicatives dels treballadors, usuaris i alcaldes dels municipis que tenen com a referència el centre de Viladecans, l'hospital més petit dels quals gestiona l'Institut Català de la Salut (ICS).
 
La reordenació de l'atenció assistencial en el Baix Llobregat Centre-Litoral i L'Hospitalet prevista per la Generalitat contempla potenciar el paper de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) i el manteniment del paper de l'Hospital de Viladecans com hospital general bàsic.
També es preveuen aliances estratègiques i de coordinació per a l'atenció de malalts amb l'Hospital de Sant Boi, que gestiona l'Ordre Sant Joan de Déu i forma part de la Xarxa d'Hospitals d'Utilitat Pública (XHUP), i l'Hospital de Bellvitge, del que ja depèn la gestió de l'Hospital de Viladecans.

Segons el departament de Salut, un dels eixos d'aquesta reordenació és l'adequació i l'ordenació de la cartera de l'atenció especialitzada.
Aquesta reordenació persegueix que l'atenció es presti amb més qualitat i en els serveis més idonis a través d'uns dispositius complementaris amb la finalitat d'evitar duplicitats i potenciar l'activitat mèdica i quirúrgica de més complexitat.