dimecres, 20 de novembre del 2013

No a la privatització de la informàtica de l’ICS

Aquest dimarts es varen reunir representants del departament d’informàtica de l’ICS amb membres del FOCAP.
Segons Focap
Un grup de treballadors del departament d’informàtica de l’ICS s’ha organitzat per denunciar el procés de privatització del servei i ha creat un blog: InformatICS en lluita on ofereixen notícies de diferents centres i de les seves reunions  amb directius de l’ICS.

El personal afectat seran tots els informàtics que realitzen tasques de Lloc de treball, SAU, LAN i Sistemes. El primer centre on s’aplicaria el canvi d’empresa seria l’Hospital de la Vall Hebron i Primària de Barcelona Ciutat i s’estendria a totes les gerències durant el 2014. La privatització ve imposada a l’ICS fruit del nou model TIC de la Generalitat.

Cal tenir en compte el fet gravíssim que pot suposar que les dades administratives i de salut dels ciutadans, actualment sota la responsabilitat d’ens públics, passin a mans d’empreses privades. No s’hauria de portar a terme aquest procés sense una àmplia informació i un debat social del seu significat. Posar en mans d’empreses privades amb ànim de lucre (Fujitsu, per exemple, sembla que hi està interessada) la informació dels ciutadans, inclosa aquella que han donat amb tota confiança als professionals sanitaris, és una agressió gravíssima als drets de la ciutadania i un exemple més de la mercantilització de la nostra salut.