dimecres, 26 de març del 2014

La meitat dels morts en l'àmbit laboral són per accidents de trànsit


Agències

Davant les xifres alarmants (10.000 baixes laborals el 2013 van ser per accidents de trànsit) la Generalitat ha constituït un grup de treball amb empreses i sindicats per potenciar la formació viària laboral.
El Servei Català de Trànsit vol començar a incidir en un focus important d'accidents de trànsit que fins ara s'havia desatès: els accidents laborals de trànsit.
Les xifres del 2013 són molt cridaneres i posen en evidència un problema greu:
-10.772 dels accidents laborals van ser de trànsit (12,4%), i per tant, més de 10.000 persones de baixa durant uns dies com a mínim per aquest motiu.
-D'aquest 10.000 accidents, el 72% són 'in itinere', és a dir, quan el treballador va o torna de la feina en cotxe, i el 28% són 'in missio', durant la jornada laboral.
-Dels accidents laborals amb resultat de mort, el 49% van ser de trànsit.
Com a conseqüència, aquest dimarts s'ha constituït el Grup de Treball de Seguretat Viària Laboral, que el formen el Servei Català de Trànsit, la conselleria d'Empresa i Ocupació i la de Territori i Sostenibilitat, els principals sindicats, les organitzacions empresarials i també l'associació de mútues laborals.

El primer pas que farà aquest grup serà fomentar la formació dels treballadors a través dels responsables de riscos laborals de les empreses perquè afegeixin un mòdul de seguretat viària laboral. Però també promocionaran que les empreses facin els seus plans de seguretat viària laboral.