dimarts, 29 d’abril del 2014

Més precarietat, més accidents



Agències

La sinistralitat va créixer un 17,5% a Catalunya fins al març

La precarietat laboral està comportant un repunt en la sinistralitat, segons denuncien els sindicats, que avisen que el descens en la qualitat de les condicions laborals, l'estrès i la por de perdre la feina estan darrere de les estadístiques. 

En els darrers mesos la sinistralitat laboral a Catalunya ha crescut un 17,5% si es compara amb el mateix període de l'any passat. Amb tot, segons les dades oficials facilitades pel Departament d'Empresa i Ocupació, la tendència és a l'alça, però no tan accentuada com expliquen els representants dels treballadors. Així, el nombre de sinistres registrats a Catalunya al març va créixer un 5,76% mensual i un 5,19% interanual, amb més intensitat en el sector primari (+19,78% interanual) i en els serveis (+6,85%). 
Per demarcacions, també hi ha registres diferents, i la quantitat d'accidents en jornada laboral amb baixa va créixer un 9,09% a Lleida, un 7,85% a Tarragona i un 5,49% a Barcelona, i es va reduir en un 1,72% a la demarcació de Girona. Amb tot, el nombre d'accidents laborals greus a les empreses gironines va augmentar un 34% al llarg de l'any 2013.