divendres, 4 de novembre del 2016

6 mesures per acabar amb la desigualtat salarial


Publica Oxfam

  1.  Augment del salari mínim interprofessional fins a arribar als 1.000 euros mensuals nets el 2020, augmentant els salaris dels trams que estan per sota de la línia de pobresa laboral, perquè les persones treballadores amb salaris més baixos puguin viure dignament. 
  2. Eliminació de la bretxa salarial de gènere, mitjançant la penalització dels centres de treball que incompleixin el dret a la igualtat, també salarial entre homes i dones, i estableixin salaris diferents per categories laborals idèntiques. També a través de millores en la conciliació de la vida personal i familiar, la distribució i repartiment de les cures. 
  3. L'establiment d'escales salarials més justes per normativa estatal que regulin les diferències salarials dins dels centres de treball. Recomanem una escala aproximada 1:10, on el salari més alt no superi en més de 10 vegades al salari mitjà d'aquest centre.
  4. Contractació pública que prioritzi centres de treball amb escales salarials iguals o menors a 1:10 entre salari alt i mig, fins que la regulació pública d'escales salarials es faci efectiva. La futura Llei de Contractació Pública  ha d'incloure aquesta mesura.
  5. Incrementar el tipus marginal màxim de l'IRPF com una mesura de distribució salarial per la via fiscal. Proposem que a la part més alta de la distribució salarial es duguin a terme augments dels tipus marginals més elevats que suposin un increment d'ingressos públics per a la despesa social i els drets socials.
  6. Promoure una internacionalització responsable de l'empresa espanyola que tingui en consideració criteris relacionats amb la promoció de salaris dignes per als treballadors i treballadores dels països on s'opera; així com el compliment dels requisits en matèria de seguretat i respecte pels drets laborals que demanem que es garanteixin a Espanya.