dilluns, 12 de desembre del 2016

ANEM A MIL considera insultant la pujada de 52€ el Salari Mínim



La Plataforma ciutadana per un salari digne ANEM A MIL considera insignificant i irrisòria la pujada del Salari Mínim (SM), de 655€ a 707€. Aquest augment no soluciona el gran problema de la precarietat laboral ni ajuda a arribar a final de mes.

Anem a Mil reivindica un SM de mil euros, que és el que recomanen les institucions europees per garantir un nivell de vida decent als treballadors i treballadores, i les seves famílies, tal i com exigeix l’article 4.1 de la Carta Social Europea.


El govern espanyol es desentén, una vegada més de les reivindicacions socials i de la precarietat laboral. No entén que amb 707€ ningú pot arribar a final de mes. El més preocupant és que el PSOE tampoc ho entén, que és el partit que ha impulsat aquesta pujada, fruit de l’acord PP-PSOE. I és el partit que es fa dir socialista.

Anem a Mil reclama el dret a apujar el SM i que es plasmi a la realitat de cada territori. A Catalunya no hi poden haver sous inferiors a mil euros si volem mantenir el benestar social i el progrés a la nostra societat. Actualment, una de cada cinc persones amb feina es troba en situació de risc de pobresa (més de 637.000 catalanes i catalans). Per tant, cada nacionalitat o comunitat autònoma ha de poder estudiar, decidir i aplicar el SM que s’adeqüi a la seva realitat.

Som conscients que el Govern català i el Parlament de Catalunya tenen com a objectiu un SM de mil euros, i treballen per assolir-lo, malgrat no tenir-ne la competència per imposar-lo. En aquest sentit, Anem a Mil compartim l’objectiu i ens dedicarem a exigir aquest mínim a totes les institucions, tal com ja venim fent amb les corporacions locals.

Més de 80 ajuntaments de Catalunya, la gran majoria de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ja han aprovat la moció d’Anem a Mil a favor d’aplicar salaris mínims de mil euros. El fet que ara s’hagi apujat oficialment en 52 euros més no ens fa canviar d’objectiu, ni estratègia ni plantejament. 

Anem a mil i seguirem treballant fins arribar-hi.