dimecres, 8 de març del 2017

Grup de treball tancament Centre Penitenciari CP Homes Barcelona (La Model)



Segons calendari de l’ICS el procés de negociació i d’elecció hauria d’estar enllestit abans del 30 de març de 2017 , i començar amb la reubicació del personal a partir del 1 de abril de 2017. 

L’ICS planteja quatre possibilitats de reubicació:

1) Concurs de mobilitat restringida (acord d’integració): per al personal estatutari fix, que es publicarà durant el mes de març, i que afectarà al 100% del personal estatutari fix .


 2) Oferta de llocs de treball en d’altres CP: per al personal estatutari (fix i interí en plaça estructural, laboral i funcionari), d’acord amb els increments de ratis de plantilla o en previsió de cobertura de futures jubilacions. (Brians1 y 2, Dones, Quatre Camins, Mas Enric, Puig de les Basses y CP Ponent)

3) Oferta de llocs de treball en d’altres dispositius assistencials de Barcelona Ciutat: per al personal estatutari fix. 

4) Indemnització per al personal laboral fix si sols pot optar per CP molt allunyats (Mas Enric, Puig de les Basses o Ponent ) 

Els criteris d’ordre del personal per escollir entre les places ofertades serà l’antiguitat total a la Generalitat (a data del 31/12/2016). Començant, primer per el personal fix (estatutari, laboral i funcionari), i posteriorment, per el personal interí en plaça estructural. Aquest criteri segons l’ICS es l’únic criteri coincident, i fàcilment consultable davant les diferents vinculacions del personal.

Altres qüestions que s’han debatut: 

- No hi haurà penalització per al personal sanitari desplaçat en aquest procés ni per a mobilitat voluntària interna ni per a el concurs de trasllat. 

- El nomenament del personal fix serà de Gerència Territorial. 

- Es dona la possibilitat que els laborals fixos puguin passar a altres dispositius assistencials de Barcelona Ciutat, i no només a CP. Pendent de valoració per l’ICS.

- Es dona la possibilitat que si realitzen el nou CP a Zona Franca o si surten places posteriors en un altre CP més a prop de Barcelona, que el personal reubicat en aquest procés forçós tinguin la possibilitat d’aproximació en primera opció. Pendent de valoració per l’ICS.

 - L’ICS diu que intentarà reubicar al personal de reforç si queden vacants. 

- Per els dies personals i els dies de vacances no hi haurà problemes per agafar-los tant en La Model como al centre de reubicació.