divendres, 8 de novembre del 2019

La Intersindical-CSC insta a la prohibició de l’ús de pilotes de goma per part de tots els cossos policials al territori català.

Els efectes nocius que aquestes pilotes provoquen i han provocat sobre les persones, exigeixen que el seu ús sigui prohibit. És del tot innecessari mutilar manifestants per controlar manifestacions. Les bales de goma no respecten el principi de proporcionalitat, causen danys molt superiors als que es pretenen evitar i suposen un ús de la força abusiu i arbitrari. A més, trobem que es il·lògic que l’actual prohibició afecti només a un dels cossos de seguretat.

La Generalitat de Catalunya té competències en seguretat ciutadana, i de fet el parlament ja va aprovar una llei per prohibir l’ús de les pilotes de goma a partir del 30 d’abril de 2014. Acollint-nos a la sobirania del parlament entenem que aquesta prohibició s’ha de fer extensiva a qualsevol cos policial que actuï en territori català.

La Comissió Europea ja va recomanar al 2012 que no es fes ús d’aquest element, i països com Grècia, Itàlia i Alemanya ja l’han prohibit en el seu territori.

Per altra banda, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i la Societat Catalana d’Oftalmologia han demanat que el Congrés dels Diputats en prohibeixin l’ús.

La Federació de Sanitat de la Intersindical-CSC instem als grups polítics que obtinguin representació al Parlament espanyol el proper 10 de novembre a que treballin en l’abolició de l’ús d’aquestes pilotes. Així mateix, demanem el posicionament sobre aquest tema a tots els grups polítics que es presenten en les properes eleccions del 10-N.