divendres, 15 de gener del 2021

Enlluernant l’opacitat a l’ICS

 

Els/les delegades de la Intersindical-CSC a les seccions sindicals de l’ICS vam engegar ara ja fa un any una sèrie de peticions relacionades amb l’accés a la informació pública per poder exercir de forma més eficient els nostres deures.

Entre d’altres, hem demanat, i hem aconseguit, els llistats de les borses de treball corresponents a la darrera baremació feta, és a dir, de la tant comentada baremació del mes de febrer de 2019 que en el moment de la redacció d’aquest article, encara no s’ha actualitzat, fet que pot vulnerar clarament els drets de les persones aspirants a llocs de treball temporal, especialment els interinatges.

Us resumim la cronologia dels fets:

1. Una de les nostres seccions sindicals a l’ICS demana l’accés a la informació sobre els nomenaments fets en el seu àmbit territorial des de la darrera baremació de febrer de 2019.

2. L’ICS ens va negar l’accés a aquesta informació adduint arguments que com va resoldre la Generalitat perjudiquen el dret d’accés del nostre sindicat a la informació sol·licitada.

3. Reclamem a la Generalitat

4. L’ICS demana la desestimació a la Generalitat

5. La nostra secció sindical respon a la petició de desestimació de l’ICS i especifiquem el nostre posicionament.

6. L’ICS torna a demanar la desestimació a la Generalitat i que es traslladi la reclamació als sindicats SATSE i UGT perquè facin les seves consideracions.

7. UGT demana a la Generalitat que es denegui el nostre accés a la informació sol·licitada.

8. La Generalitat resol favorablement la nostra reclamació

9. L’ICS presenta un recurs de reposició a la Generalitat

10. La Generalitat no admet el recurs de reposició de l’ICS

11. L’ICS interposa un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la resolució de la Generalitat.

12. L’ICS finalment posa a disposició la informació

13. La resta de seccions sindicals de la Intersindical-CSC a l’ICS demanen l’accés a la informació sobre els nomenaments fets en el seu àmbit territorial des de la darrera baremació de febrer de 2019.

14. L’ICS trasllada a Metges de Catalunya, UGT i SATSE la nostra sol·licitud.

15. L’ICS respon que donarà la informació però no tal i com la demanem.

16. Les diferents seccions sindicals de la Intersindical-CSC a l’ICS reinicien les reclamacions contra la resolució de l’ICS.

17.  (novetat 15/01/2020) L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ens dona la raó en que tenim dret a accedir als nomenaments, i tomba els recursos i posicionaments de UGT i ICS.


Com podeu veure, no només hi ha una opacitat a la informació pública per part de l’ICS sinó que hi ha algun sindicat que també s’alinea amb l’ICS perquè no accedim a la informació.


Les nostres delegades continuen enlluernant aquesta opacitat reclamant davant de la Generalitat per accedir a la informació que necessitem i que per transparència hi tenim dret.


Escoltem i gestionem demandes, neguits i dubtes de les professionals.

SOM COM TU