Les dades parlen per elles mateixes. Si bé durant el 2020 un 22% dels cursos estaven dirigits a categories professionals que pertanyen a l'àrea funcional sanitària, només un 9% estaven dirigits a categories de l'àrea funcional de gestió i serveis. És a dir, es van oferir més del doble de cursos al personal sanitari que al personal GIS. Durant el 2019, la diferència era encara més gran, l'oferta formativa al personal sanitari era cinc vegades més àmplia que l'oferta dirigida al personal GIS.
Quant a la modalitat dels cursos, en el 2019, la gran majoria es van configurar per realitzar-los presencialment, mentre que la modalitat virtual no arribava al 18%. La modalitat virtual semi-presencial era testimonial.
Al 2020, s'entén que a causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, la modalitat virtual va agafar la capdavantera i va esdevenir la modalitat de gairebé el 78% dels cursos. La modalitat virtual semi-presencial encara és més residual que en el 2019.
Considerem igual de prioritària la formació del personal GIS, i per això demanem que s'ampliï l'oferta formativa i s'equipari a la que s'ofereix al personal de l'àrea funcional sanitària de la GTCC.
Per altra banda, demanem que es continuï augmentant l'oferta amb modalitat virtual i que es doni màxima flexibilitat a tot el personal.
Per acabar, sabem que tenim molt talent el nostre àmbit i defensem que la formació sigui realitzada per els i les professionals de l'ICS, aprofitant la gran expertesa, competències i lideratge, i minimitzant l'externalització d'aquesta tasca.