divendres, 10 de desembre del 2021

Primària ICS Girona presenta denúncia a Inspecció de Treball

El centre referent de pediatria de la comarca del Pla de l’Estany continua amb aquestes greus mancances des de fa més de 7 anys


 

NO EXISTEIX ÀREA PER FER TASQUES ADMINISTRATIVES
Els plànols de Pediatria no hi ha zona administrativa, sinó “pas-espera”, sense oficina oculta per fer tràmits que estan protegits per la Llei. No hi ha aïllament acústic per fer les tasques, es dona informació confidencial en un lloc que és un passadís.


NOMÉS ES DISPOSA D’UN SOL LAVABO
No hi ha un lavabo per homes i un de separat per dones, tal com marca la normativa. A l’únic lavabo que hi ha només es disposa d’aigua freda.
NO HI HA CAP DUTXA EN TOT EL CENTRE DE PEDIATRIA
No hi ha cap dutxa, ni per home, ni per dona. Segons la normativa els llocs de treball han de disposar de dutxes, quan es realitzin treballs bruts, contaminants o que originin una elevada sudoració.
NO HI HA VESTIDOR
Ni per home, ni per dona. Les guixetes s’ubiquen a la sala auxiliar on hi ha les neveres dels medicaments, on hi ha el magatzem del material, arxiu de documents antics, objectes perduts, maquinària aire condicionat, maquinària equip informàtic, cadires apilonades, etc...
NO HI HA COMUNICACIÓ ENTRE EL QUE ES FA SERVIR DE VESTIDOR I EL LAVABO
Segons la normativa (especificada abaix), no hi ha comunicació entre vestidor i lavabo, en el cas que estiguin separats, la comunicació entre ambdós ha de ser fàcil. No ho és, el vestidor està en una punta del centre i el lavabo (únic a tot l’edifici) està a l’altra punta.
NO HI HA AIGUA CALENTA ALS LAVABOS
És molt greu no poder accedir actualment en un centre sanitari a l’aigua calenta.
NO HI HA APARCAMENT PER AMBULÀNCIES
Les ambulàncies es veuen obligades a aparcar sobre la vorera on passen els vianants.
NO HI HA SORTIDA D’EMERGÈNCIES
Amb l’agreujant que mai s’ha realitzat cap simulacre d’incendis als professionals que hi treballen.