dimecres, 21 de setembre del 2022

Certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals

 

Les persones aspirants que vulguin accedir a places de personal estatutari de l'ICS d'un procés selectiu, han d'acomplir el requisit d'habilitació. 

Un dels requisits és no estar inhabilitat per l’exercici de les funcions públiques ni estar separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol servei de salut o administració pública.

A més a més, per a l’accés a professions, oficis i activitats que impliquin contacte habitual amb menors s’ha d’acreditar no haver estat condemnat amb sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, corrupció de menors i tracta d’éssers humans, d’acord amb el que les bases de la convocatòria especifica corresponent prevegin. 

És important ressaltar que sense aquesta habilitació la persona aspirant no podrà obtenir el nomenament com a personal estatutari fix.

Tot seguit us expliquem com podeu descarregar el certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals així com el procediment per autoritzar l'Administració de la Generalitat a comprovar les vostres dades en el Registre central de delinqüents sexuals.


Descarregar el certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals

Aquest és un Certificat que permet acreditar la inexistència o existència de Delictes de Naturalesa Sexual que consten al Registre Central de Delinqüents Sexuals en la data en què són expedits.
En el següent enllaç podeu ampliar tota la informació relativa a què és, qui el pot demanar/presentar, procediment detallat, i com fer el tràmit de forma presencial. En aquests moments, aquest és l'únic certificat vàlid per treballar amb menors.

Us recomanem sol·licitar-lo de forma telemàtica ja que el certificat d'aquesta forma es descarrega directament en el mateix moment en què es demana, i perquè presencialment heu de demanar cita prèvia i això suposa retardar l'obtenció del document.

En qualsevol cas, és important saber que és un tràmit gratuït i que no s'ha de renovar ni tornar a sol•licitar sino hi ha hagut cap canvi en els antecedents penals.

Per a descarregar el certificat podeu fer servir el procediment que us proporcionem al següent enllaç: https://ja.cat/faqCertificatNegatiu_DelictesSexuals

Autoritzar pel Portal ATRI a l'Administració de la Generalitat a comprovar les vostres dades en el Registre central de delinqüents sexuals

A més de descarregar el certificat, es pot autoritzar l'administració perquè pugui comprovar les dades al registre de delinqüents sexuals.

Per fer aquesta autorització podeu fer servir el procediment que us proporcionem al següent enllaç: https://ja.cat/faqCertificatNegatiu_DelictesSexuals


Per ampliar informació relacionada amb el nomenament i presa de possessió podeu consultar les seguënts entrades del bloc
  • FAQ Procediment d'elecció de plaça ICS (llegir+)
  • FAQ Elecció telemàtica de gerència territorial | 1er acte d'elecció plaça ICS (llegir+)
  • FAQ Elecció presencial de servei d'atenció primària (SAP) /  Hospital | 2on acte d'elecció (llegir+)
  • FAQ sobre el nomenament i presa de possessió com a personal estatutari fix de l'ICS (llegir+)
  • FAQ sobre cobertura de places reservades a persones amb la condició de discapacitat en processos selectius de l'ICS (llegir+)
  • FAQ sobre com acreditar la capacitat funcional favorable (llegir+)