dissabte, 18 de març del 2023

L'ICS incompleix l'acord de sortida de vaga de novembre de 2018 amb el sindicat de Metges de Catalunya | Sobrecàrrega assistencial

  

Al mes de novembre de 2018, l’ICS i el sindicat de Metges de Catalunya van arribar a un acord de sortida de vaga amb mesures destinades a millorar la sobrecàrrega assistencial, moltes de les quals que no s'han complert. Avui tractem una mesura de gran importància que no s'ha complert: l'Oficina per a la reversió de la sobrecàrrega assistencial a l’atenció primària.Una de les mesures més importants de l'acord de sortida de vaga entre l'ICS i el sindicat de Metges de Catalunya va ser la voluntat de constituir la creació de l'Oficina per a la reversió de la sobrecàrrega assistencial a l’atenció primària que dependria directament de la Direcció d’Atenció Primària i que estarà composada per:

Primer. Una comissió permanent amb una composició per definir, i que es determinarà en atenció a la problemàtica específica de cada professió, que es reunirà almenys un cop al trimestre i que tindrà com a funcions

  • Proposar els indicadors que han de permetre monitorar la càrrega assistencial, entre els quals el número de visites per dia, d’acord amb el SISAP. 
  • Revisar els indicadors en la fórmula de l’estudi de càrregues que condueix a l’assignació de la població per a cada grup professional. 
  • Garantir la publicació i actualització de l’estudi de càrregues de forma anual. 
  • Fer seguiment de la implementació de mesures proposades per a tots els professionals implicats en l’assistència primària.

Segon. Un o una responsable de l’oficina proposat per la comissió permanent que tindrà com a funcions :

  • Vetllar per la implementació de les mesures destinades a disminuir la càrrega assistencial.
  • Fer el seguiment de la cobertura de les places (per contractació i/o repartiment del contingent).
  • Monitorar l’accessibilitat.

El o la responsable de l’oficina per a la reversió de la sobrecàrrega assistencial a l’atenció primària ha de retre comptes al Consell d’Administració de l’ICS, així com la Mesa Sectorial i als Consells de participació professional i general, per a una gestió transparent de les accions endegades.

Aquesta oficina es posarà en funcionament com a màxim l’1 de juliol de 2019.


Aquesta setmana l'ICS ha confirmat a La Intersindical, arran d'una sol·licitud d'accés a la informació pública que ha trigat més d'un any en respondre amb tot tipus d'impediments com si es tractés d'un joc d'obstacles(llegir+), que "no s’ha creat l’oficina per a la reversió de la sobrecàrrega assistencial a l’Atenció Primària ni, per tant, existeix una proposta d’indicadors elaborats per cap comissió permanent de dita oficina." així com que "en quant no s’ha creat l’oficina per a la reversió desobrecàrrega assistencial a l’atenció primària, no hi ha cap responsable, ni tampoc no s’ha elaborat cap document sobre el seguiment de la cobertura de les places.".

L'ICS incompleix un dels punts més importants del precitat acord i no només això, i ni el sindicat de Metges de Catalunya ni la resta de sindicats de la Mesa Sectorial han dit ni piu de tot això ni s'ha presentat, que tinguem constància, cap demanda a inspecció de treball en relació amb aquest incompliment.

Des de La Intersindical considerem que aquest és un tema d’importància cabdal i que com a tal no pot quedar en paper mullat i menys en un moment tant delicat pel que passa la sanitat catalana. Volem recordar, que aquest, era també un punt a la nostra llista de demandes de la passada vaga del 24 de Gener. Així doncs, farem totes les accions que siguin necessàries i que tinguem al nostre abast per tal de dur a terme totes les accions acordades en l'esmentat acord a fi de poder oferir als i les professionals una millora indispensable quant a ratis, càrrega de treball i per suposat una millora de la qualitat assistencial. Per aquest i molts més motius La Intersindical vol ser l’eina indispensable per a la classe treballadora de Catalunya.



#Mobilitzem-nos ara, demà ja serà tard! Tots els professionals junts fem força per millorar les nostres condicions de treball. A Sanitat, totes les professionals #Som1Equip i totes som #Imprescindibles. 

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat