divendres, 12 de març del 2021

Intersindical ICS, compromeses amb la transparència


Tot i que l'ICS segueix entossudit, 
amb la connivència d'un sindicat del règim del 78, en no donar-nos la informació que demanem respecte els nomenaments provinents de la borsa de treball com a representants dels treballadors/es, les conclusions de l'APDCat són rotundes: 

La normativa de protecció de dades no impedeix l’accés a les dades sol·licitades.

Per altra banda, cal fer esment que la disposició addicional desena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, també preveu l'interès legítim com a base legitimadora per a accedir a una informació de què disposa l’Administració i que conté dades personals de tercers.

La secció sindical de la Intersindical a l'ICS Catcentral, ha demanat fins a 3 ocasions el llistat de nomenaments provinents de les diferents borses de treball de l'àmbit de la gerència territorial de Catalunya Central. Demanarem la informació tantes vegades com calgui per arribar a la informació que tots els representants de la Intersindical hauríem de tenir per vetllar correctament pels interessos del personal estatutari. En les 3 ocasions, les direccions de l'ICS i la seva assessoria jurídica no només no ens ha donat la informació demanada, sinó una informació parcial totalment inservible, aquella informació inútil que fins ara estaven acostumats a donar a les Juntes de Personal per tancar l'expedient. L'ICS per tal de no donar-nos la informació com a representants dels treballadors, amb la cada vegada més increïble excusa de que protegeix les dades de les professionals de l'ICS, ha arribat a impugnar la resolució de la GAIP al TSJC. Tot apunta a què ens volen desinformats i, per tant, en situació d'inferioritat davant de futures negociacions.

No obstant, tant des del punt de vista de la protecció de les dades personals com des del punt de vista de la transparència i l'accés a la informació pública, els organismes competents  de la Generalitat han resolt favorablement les nostres peticions.

L'equip de delegats i delegades de la Intersindical a l'ICS, des del compromís i la transparència, continuem enlluernant aquesta opacitat i reclamarem tantes vegades com calgui davant de la Generalitat per accedir a la informació que necessitem i que per transparència hi tenim dret. La transparència genera confiança i la opacitat genera desconfiança,


Escoltem i gestionem demandes, neguits i dubtes de les professionals.

SOM COM TU