divendres, 12 de maig del 2023

Permisos per eleccions polítiques | Permisos i llicències ICS

A les eleccions polítiques el personal estatutari, funcionari o laboral que presta serveis a l’Administració de la Generalitat té dret a gaudir del règim de permisos per a exercir el dret de vot, formar part de les meses i participar
en la campanya electoral que es dicten a la Circular 5/2006, de participació del personal al servei de l’Administració de la Generalitat en eleccions convocades dins del marc de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general. Tot seguit us expliquem les condicions i durada dels mateixos.
En tot cas, s'ha de tenir en compte que l’Institut Català de la Salut ha d’establir, en el seu cas, les mesures pertinents per tal que el seu personal pugui exercir el dret al vot, sense que es vegi alterada la correcta prestació de serveis. 

PERMISOS PER A L’EXERCICI DEL DRET DE VOT

La Circular 5/2006 estableix que l'ICS, respecte el personal que presta serveis en l’àmbit assistencial també han d’establir, en el seu cas, les mesures pertinents per tal que determinats col·lectius de personal amb especificitats pròpies puguin exercir el dret al vot, sense que es vegi alterada la correcta prestació de serveis.

Per tal de garantir la bona marxa dels serveis durant el dia de la votació l'esmentada circular també disposa que els responsables de personal podran determinar el moment d’utilització de les hores concedides, de la qual cosa se’n donarà coneixement al personal amb la deguda antelació. Així mateix, aquests òrgans, prèvia comunicació al personal, podran sol·licitar els justificants que considerin oportuns en relació amb la concessió dels permisos previstos en la circular.

En la següent imatge teniu tota la informació necessàroa en relació amb els permisos regulats a la Circular 5/2006.


Vot per correu 16 dies abans de la votació


Cal recordar que: 

1️⃣ No es pot veure alterada la correcta prestació dels serveis.

2️⃣ Els responsables de RRHH poden determinar el moment d'utilització de les hores concedides.

3️⃣ Així mateix, aquests responsables poden sol·licitar els justificants d'haver exercit el dret a vot que emeten les meses electorals.

4️⃣ Hi han imports de retribucions complementàries que l'ICS no retribueix durant el temps en què es gaudeixi d'aquests permisos (pex Complements d'AC).



🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat