dimarts, 7 de novembre del 2023

Diem prou! Concentració 7 de novembre 2023

Diem prou! El proper dimarts 7 de novembre La Intersindical a l'ICS convoquem, donant suport també a la resta de convocatòries, una concentració davant el CatSalut (Travessera de les Corts, 131-159), a causa de les accions que els òrgans de direcció i de gestió de l'ICS estan duent a terme en matèria de personal, especialment pel procés d'estabilització, i volem manifestar el següent.

Els òrgans de direcció i de gestió de l'ICS han esgotat la paciència del personal, perquè fa uns dies han hagut de redirigir 4679 places que anaven al concurs de mèrits per destinar-les al concurs oposició sinó també per un seguit d’errors en matèria de personal, com s’ha vist darrerament en el procés d'estabilització. Tot comença el 30 de desembre de 2022, dia que es publicaven les convocatòries dels processos d'estabilització de l'ICS quan encara no havien finalitzat diversos processos de selecció de l'oferta 2017, entre els quals hi havia processos d'infermeria, TCAI, auxiliar administratiu, zelador, odontologia i altres categories de tècnics sanitaris. 

Volem fer èmfasi en les convocatòries dels processos d'estabilització de l'ICS del 30/12/2022 del 30/12/2022, que han sofert diverses modificacions i ball en el nombre de places de cada categoria o especialitat, que tenen uns barems que abusen de la puntuació de cursos de formació continuada de baixa qualitat i que minimitzen fins al ridícul la puntuació de l'ACTIC i del Català, menyspreant l'esforç en aquests coneixements del personal de l'ICS en contraposició al procés selectiu de la Generalitat per al personal funcionari i laboral. En són exemples els Serveis prestats (60%: puntuació màxima 60 punts), la superació sense plaça de processos selectius d’accés, (24%: puntuació màxima 24 punts) coneixements de català (10%: puntuació màxima 10 punts) i competències digitals (6%: puntuació màxima 6 punts). Aquests fet, a més de ser injust, genera una feina a les unitats de selecció i als tribunals descomunal, en un procés on havia de prioritzar-se l'agilitat pels terminis màxims imposats pel decret Iceta. Per altra banda, els barems tampoc no reconeixen la feina feta i avaluada dels professionals.

El tribunal qualificador de la fase 1 no reconeix. en la valoració provisional de mèrits, ni la nota de les proves dels processos de promoció interna ni tampoc els serveis prestats des d'altres categories del mateix grup professional que efectivament realitzaven les mateixes funcions.

Com pot ser que a menys de 2 mesos per les proves, resten per publicar la majoria de tribunals qualificadors de les fases 2 i 3, així com els criteris de les proves?

El dimarts 24 d'octubre, l’ICS va confirmar que 4679 places que pretenia afegir a la fase 1 per concurs de mèrits hauran de destinar-se a la fase 3, que requereix superar una fase d’oposició. Tot per una errada d’interpretació legall.

També volem afegir que el passat dimarts 31 d'octubre es nomenaven amb destinació provisional a les 675 aprovades sense plaça dels processos de selecció d’Infermeria i TCAI de l’any 2018, cosa que considerem una bona notícia, però que discrimina injustament a les aprovades sense plaça dels processos de selecció de zeladors/es, auxiliar administratiu/va, titulats superiors en odontologia i tècnics/ques especialitstes en diagnòstic per la imatge i en anatomia patològica i citologia, també de l’any 2018.

La Intersindical volem manifestar la decepció generalitzada del personal per aquesta situació i també volem denunciar greuges en relació amb la contractació i la gestió del personal temporal, les errades en els talls de borsa semestrals, i per la pròrroga indefinida del II Acord, amb 17 anys d’antiguitat i amb unes condicions laborals injustes que afavoreixen més a unes categories que a d’altres.

Per tot això exigim:

Primer.- Que els òrgans de gestió i de direcció de l’ICS assumeixin responsabilitats. 

Segon.- Que s’acceleri la fase 1 del procés d’estabilització respectant també, abans de la seva resolució, els drets del personal que ha sol·licitat la mobilitat voluntària.

Tercer.- Que es publiquin els criteris específics de les proves, prioritzant la fixació de la data dels exàmens. Més de 35mil aspirants esperen aquesta informació.

Per acabar, en relació el III Acord, reclamem millores substancials, especialment en DPO i Carrera, i l’equiparació de les condicions laborals per a totes les categories.

La Intersindical a l'ICS lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

Afilia't i lluita amb La Intersindical!

Comunicat en Youtube (veure vídeo)


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat