dilluns, 6 de novembre del 2023

Prenc possessió del nomenament amb destinació provisional o m'espero a la resolució de la fase 1 del procés d'estabilització?

T'han nomenat com a personal estatutari fix amb destinació provisional per la recent resolució del 31/10/2023 (DSI i TCAI)? (llegir+) 

Estàs provisionalment per puntuació ubicada a la fase 1 de la convocatòria del procés d'estabilitzacio? (llegir+)

Tens dubtes i creus que és millor renunciar al nomenament amb destinació provisional i esperar a la resolució definitiva del procés d'estabilitzacio? A continuació t'expliquem els riscos que pot comportar aquesta renúncia.

Les persones nomenades per la Resolució SLT/3622/2023, de 25 d'octubre, d'acord amb el seu punt cinquè, hauran de prendre possessió de la destinació adjudicada en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. 

El mateix punt cinquè estableix que, en el cas que les persones nomenades no prenguin possessió de la destinació adjudicada en el termini abans esmentat, perdran els drets derivats de la convocatòria i no adquiriran la condició de personal estatutari fix de les categories professionals esmentades.

És a dir, una vegada les persones nomenades hagin pres possessió de les destinacions provisionals adquiriran la condició de personal estatutari fix de l'ICS i a partir d'aquell moment,  d'acord amb la base 3.1.8 Condició de personal estatutari fix de la convocatòria de places bàsiques del procés d'estabilització, quedaran excloses del procés de selecció corresponent i restaran sense efectes els drets associats a la seva participació.

Una situació equivalent ja es va donar amb les adjudicacions de les convocatòries de l'OPO 2017 que es van solapar amb la convocatòria del procés d'estabilització (DSI.LLIURE-2018 i TCAI.LLIURE-2018, ZEL.LLIURE-2018 , AUX. ADM. LLIURE-2018, TDPI-LLIURE-2019, APAiC.LLIURE-2019, i ODONT.LLIURE-2019), i el criteri de l'ICS va ser que si s'havia publicat el DOGC la resolució d'adjudicació de places, les persones adjudicatàries quedaven excloses directament del procés d'estabilització, encara que no haguessin pres possessió de la destinació adjudicada.

Per tant, la recomanació de La Intersindical a l'ICS és que si se t'ha adjudicat una plaça per la Resolució SLT/3622/2023, de 25 d'octubre prenguis possessió de la destinació provisional ja que en cas contrari, o si hi renuncies, l'ICS posteriorment podria excloure't del procés d'estabilització i restar sense efectes els drets associats a participar-hi. Perdries dues oportunitats d'adquirir la condició de personal estatutari fix de l'ICS només per no prendre possessió o bé per renunciar a la destinació provisional.

També pots acollir-te, en el moment de la pressa de possessió, a les situacions d'excedència del personal estatutari, si acompleixes els requisits. No perdis la teva plaça i gestiona correctament la situació, compta amb La Intersindical a l'ICS per qualsevol dubte o neguit.

Relacionat

Nomenament amb destinació provisional a les aprovades sense plaça dels processos de selecció DSI.LLIURE-2018 i TCAI.LLIURE-2018 (llegir+)

FAQ sobre el nomenament i presa de possessió com a personal estatutari fix de l'ICS (llegir+)

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat