dimecres, 4 d’octubre del 2023

La importància de superar les proves d'oposició i amb bona puntuació | Estabilització ICS

Com és conegut, la superació de les proves pertanyents als concursos oposició d'estabilització i ordinari té una importància cabdal en el procés d'estabilització de l'ICS. 

No només perque les notes d'oposició tindran un pes del 60% de la puntuació total de la fase 2 i de de 2/3 parts (66,66%) de la puntuació total de la fase 3. T'ho expliquem a continuació:

Tenir una bona nota en les proves ens dona més possibilitats de superar el procés selectiu en el seu conjunt si a més tenim una bona puntuació als mèrits (llegir+). 

I també cal tenir en compte en cas que no superem el procés selectiu, és a dir, que no se'ns adjudiqui una plaça, que una bona puntuació en les proves ens pot ajudar molt a quedar en una bona posició dins de les persones aspirants que hagin aprovat sense obtenir una plaça.

Aprovar i amb bona puntuació, adquireix una gran importància ja que la Generalitat, i en conseqüència l'ICS, pretén incorporar persones aprovades sense plaça de les darreres oposicions, amb l'objectiu de pal·liar la dificultat derivada del fet que els procediments d'accés a l'ocupació pública no es desenvolupen, en molts casos, amb l'agilitat i la celeritat necessàries per a permetre la dotació de personal en un temps raonable. 

Aquesta circumstància ocasiona la necessitat de cobertura temporal dels llocs de treball, amb la qual cosa es generen més situacions de temporalitat. Així, es preveu que les futures convocatòries de proves selectives puguin incloure, a més de les places autoritzades a les ofertes d'ocupació pública, un nombre de places addicionals (per definir) per a cobrir futures vacants, a càrrec de les ofertes d'ocupació pública dels dos anys següents. Les vacants s'han d'adjudicar als aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, d'acord amb l'ordre d'aspirants aprovats en el procés selectiu, i es nomenen funcionaris de carrera amb destinació provisional.

A l'ICS doncs, entrarien en joc una part de les 1532 places de l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2023 (llegir+) i la seva distribució per categories aprovada pel Consell d'Adminitració de l'ICS, així com una part de les 1541 places de l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2022 (llegir+) i la seva distribució per categories aprovada pel Consell d'Adminitració de l'ICS, les que no s'hagin de convocar per concurs de mèrits per imperatiu del RDL 5/2023 (llegir+). 

Quan l'ICS anunciï quantes places es podrien adjudicar per aquest sistema (als aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, d'acord amb l'ordre d'aspirants aprovats en el procés selectiu, i es nomenen funcionaris de carrera amb destinació provisional) per a cada categoria professional o categoria amb especialitat, us informarem.

El missatge que volem donar, però, no és tant el nombre de places que estan en joc, sino la gran importància de superar les proves d'oposició i amb bona puntuació.

En aquest sentit, us recordem l'oferta de cursos de prestigi i de qualitat reconeguda de La Intersindical per a la preparació d'aquestes oposicions a l'ICS (llegir+)

Comparteix si coneixes algú afectat

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat