dijous, 5 d’octubre del 2023

Reconeixement de serveis prestats en altres categories o categories professionals amb especialitat


Hi han moltes professionals que al llarg de la seva vida professional presten serveis a l'ICS realitzant funcions d'una categoria professional o especialitat que no és la mateixa que consta en els seus nomenaments. Es reconeixen aquests serveis prestats? T'ho expliquem a continuació.

Aquesta situació és habitual a l'ICS tant per a personal estatutari temporal com per a personal estatutari fix. Hi han supòsits que després de molts anys, s'han reconegut oficialment per l'ICS mentre que altres casos requereixen una lluita per part de les professionals.

Reconeixement de serveis prestats de Zelador/a i TCAI per a Auxiliar administratiu/iva

Mitjançant l'Acord de la Mesa sectorial de negociació de Sanitat pel qual s'estableixen criteris sobre el personal estatutari adscrit a les Unitats d'Atenció al Ciutadà (UAC) a l'Atenció Primària de l'empresa pública Institut Català de la Salut (llegir+), mitjançant el qual es van acordar els criteris de reconeixement de serveis prestats a efectes de selecció temporal i selecció fixa perquè el personal zelador/ora i tècnic/ica en cures auxiliars d'infermeria d'Atenció Primària que hagués realitzat tasques de recepció, programació i atenció al ciutadà pogués computar el temps de serveis prestats realitzant aquestes tasques en les tres primeres convocatòries que es fessin (incloent promoció interna i torn lliure), per accedir a la categoria d'auxiliar administratiu/iva

El mateix tractament es donarà pel que fa al còmput de serveis prestats i a les avaluacions de l'acompliment que disposi, a efectes de selecció temporal (borsa de treball) i per incorporar aquests serveis prestats a efectes del còmput de l'antiguitat necessària per a l'accés als diferents nivells de carrera professional del GP Administratiu. En el mateix sentit s'actuarà pel que fa a la valoració d'objectius i de competències professionals, podent computar les seves valoracions a les peticions de carrera professional del GP Administratiu.

Aquest acord es va subscriure en data 23 d'octubre de 2017. Les tasques es venien realitzant des de l'any 1990!!! Es a dir, aquest reconeixement es va fer amb més de 27 anys de retard. La Intersindical vam ser el primer sindicat que va reclamar que l'ICS apliqués aquest reconeixement des del 1990 ja que el seu crieri inicial va ser aplicar-ho només des de l'any 2001.

Altres casos. Informàtica, manteniment, diplomades sanitàries, personal integrat de centres penitenciaris.

L'anterior és un exemple clar que des d'unes categories professionals es realitzen tasques d'altres per les necessitats de l'ICS. Hi han d'altres, com per exemple:

  • Personal zelador/a i amb funcions administratives que han realitzat tasques d'informàtica, o d'ofici (manteniment), o fins i tot en llocs de responsabilitat.
  • Infermeres que han realitzat tasques en altres llocs de diplomat/da sanitària.

I també hi han casos més concrets, com el de la integració del personal sanitari de centres penitenciaris del Departament de Justícia en la condició de personal estatutari dels Equips d'Atenció Primària Penitenciaria de l'ICS, al qual se li ha de respectar l'antiguitat que tenia reconeguda fins al mes d'agost de 2010. 

En el cas del personal que ocupa de forma temporal llocs de treball amb funcions de comandament en les estructures dels serveis corporatius i en les unitats de gestió i gerències territorials de l'Institut Català de la Salut (subdireccions dels serveis corporatius o assimilats, les direccions assistencials mèdiques, d'infermeria, de personal, de gestió econòmica i de serveis generals o assimilades de les gerències territorials, centres hospitalaris i dels àmbits d'atenció primària i altres unitats de gestió, així com direccions clíniques i altres llocs de treball que tinguin atribuïdes funcions de comandament), l'ICS directament els ha reconegut els serveis prestats en categories del mateix grup professional d'accés. Entenem que aquest reconeixement també es farà a les direccions i subdireccions mèdiques, a les direccions i subdireccions d'infermeria, a les direccions clíniques, als de cap de servei i de secció del serveis jerarquitzats d'atenció hospitalària i d'atenció primària, als adjunts i als supervisors d'infermeria, i als directors i als adjunts d'equip d'atenció primària i d'atenció continuada i urgències de base territorial (ACUT).

La Intersindical exigim que l'ICS reconegui els serveis prestats a totes aquelles persones que es trobin en situacions iguals o assimilades a les anteriors i ho acreditin, i que serveixi per a processos de selecció fixa, selecció temporal, valoració d'objectius i de competències professionals, i per a nous nivells de carrera professional.

Per això, recomanem a les persones que estan inscrites en el procés d'estabilització, a la borsa de treball, o bé que han sol·licitat nous nivells de carrera professional, que ho sol·licitin  i que presentin tots els recursos administratius que calguin mentre l'ICS no reconegui aquests serveis prestats.

La Intersindical posem a disposició de les persones afiliades tots els recursos d'assessorament i jurídics per aconseguir aquest reconeixement, en cas que el tribunal qualificador no l'hagi fet en la valoració provisional de mèrits, en cas que les comissions corporatives d’avaluació de canvi de nivell de carrera professional no l'hagi fet en el resultat provisional o definitiu, o en cas que no s'estigui valorant en la borsa de treball. També disposem d'aquests serveis per a persones no afiliades que els necessitin d'acord amb la nostra guia de serveis (llegir+).

Comparteix si coneixes algú afectat

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat