dimarts, 24 d’octubre del 2023

Possible nova rectificació de l'ICS en relació amb el 90% de places de l'OPO 2023 per a aprovades sense plaça

Si ahir l'ICS havia de rectificar  i passar a la Fase 3 (concurs oposició ordinari) les 4679 places de l'OPO 2023 que havia afegit a la Fase 1 (concurs de mèrits excepcional) , en els propers dies l'ICS podria veure's obligat a rectificar les 1378 places (90% de la taxa ordinaria de reposició) que pretenia proveir amb aspirants aprovats sense plaça i rebaixar el percentatge. Esperem que no sigui així!

La Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS va aprovar el passat 17/10/2023 l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2023 i la seva distribució per categories (llegir+) mitjançant la qual va acordar, d'una banda, afegir les 4679 places aprovades a l'OPO per la taxa addicional prevista a l'article 217 del Reial decret llei 5/2023 als processos d'estabilització en curs que utilitzen el sistema de concurs, i de l'altra, obrir un nou període de presentació de sol·licituds. Aquesta pretensió s'ha hagut de rectificar per una interpretació errònia de la norma precitada (llegir+).

En la mateixa OPO 2023 la Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS també va acordar que el 90 per 100 de les 1.532 places aprovades a l'OPO 2023 amb càrrec a la taxa de reposició, és a dir, 1378 places, es podran proveir amb aspirants aprovats sense plaça en els processos que no siguin d'estabilització que s'iniciïn amb posterioritat al 9/11/2022. El director gerent de l'Institut Català de la Salut determinarà els processos selectius dels quals els aprovats sense plaça passaran a ser nomenats personal estatutari fix.

Aquesta interpretació podria estar també subjecte a rectificació ja que si bé la Disposició addicional Trentena del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, permet la inclusió d'un nombre de places addicionals per a cobrir futures vacants, a càrrec de les ofertes d'ocupació pública dels dos anys següents, el nombre de places addicionals que es poden incloure s'ha de justificar degudament d'acord amb la finalitat establerta per aquesta disposició, i en cap cas no pot obstaculitzar ni impedir la convocatòria ordinària de les ofertes d'ocupació previstes per als dos anys següents. Per això, el 90% acordat per Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS dins de l'OPO 2023, podria no ajustar-se a aquesta disposició.

Relacionat: Funció Pública obliga l'ICS a rectificar: 4679 places de l'OPO 2023 passen de la Fase 1 a la Fase 3 (llegir+)


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat