dilluns, 23 d’octubre del 2023

Funció Pública obliga l'ICS a rectificar: 4679 places de l'OPO 2023 passen de la Fase 1 a la Fase 3

La Direcció General de Funció Pública del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya obliga l'ICS a complir de forma estricta el Reial decret llei 5/2023 i la Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS es veurà obligada a modificar el seu acord inicial: 4679 places que l'ICS pretenia destinar a la Fase 1 del procés d'estabilització (concurs de mèrits excepcional) hauran de destinar-se a la Fase 3 (concurs oposició ordinari). Es a dir, que s'hauran de superar les proves ‼️ 

La Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS va aprovar el passat 17/10/2023 l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2023 i la seva distribució per categories (llegir+) mitjançant la qual va acordar, d'una banda, afegir les 4679 places aprovades a l'OPO per la taxa addicional prevista a l'article 217 del Reial decret llei 5/2023 als processos d'estabilització en curs que utilitzen el sistema de concurs, i de l'altra, obrir un nou període de presentació de sol·licituds.

No obstant, avui l'ICS ha explicat a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat que la Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS, a petició de la Direcció General de Funció Pública, haurà de modificar l'Acord 64/2023, de data 29 de setembre, de la Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2023 i la seva distribució per categories, per tal d'afegir les 4679 places aprovades a l'OPO per la taxa addicional prevista a l'article 217 del Reial decret llei 5/2023 als processos d'estabilització en curs que utilitzen el sistema de concurs oposició ordinari (Fase 3), i possiblement sense obrir cap nou període d'inscripció.

S'ha de tenir en compte que a la Fase 3 (concurs oposició ordinari) les proves tenen un pes de 2/3 i que es requereix aprovar amb una nota mínima de 50 punts sobre 100, així com que els mèrits curriculars i experiència tenen un pes de 1/3 (pots consultar els barems de la Fase 3 al nostre blog (llegir+))

Recordem de nou la importància de  superar les proves d'oposició i amb una bona puntuació (llegir+

A continuació et deixem l'enllaç al nostre blog amb la informació completa, preus, modalitats, etc. dels nostres cursos de preparació de les opos (llegir+).

Important:

1er -  Les 4679 places se sumaran a la Fase 3 del procés d'estabilització actual:  2916 (convocatoria 100) + 433 (convocatòries H1-H8) + 4679 = 8.028 places

Pots consultar al nostre blog l'actual taula de places de la Fase 1 de la convocatòria 100  (llegir+) i de les convocatòries H1-H8 (llegir+). 

2on- El 90 per 100 de les 1.532 places aprovades a l'OPO 2023, és a dir, 1378 places, amb càrrec a la taxa de reposició es podran proveir amb aspirants aprovats sense plaça en els processos que no siguin d'estabilització que s'iniciïn amb posterioritat al 9/11/2022.El director gerent de l'Institut Català de la Salut determinarà els processos selectius dels quals els aprovats sense plaça passaran a ser nomenats personal estatutari fix. No obstant La Intersindical veiem perillar aquest percentatge (llegir+)

Així mateix, La Intersindical volem comunicar que:

Primer. Lamentem profundament el greuge que aquesta situació suposa a les persones aspirants, especialment aquelles que es troben en fase 1 ampliada.

Segon. La Intersindical prendrem les mesures necessàries davant d'aquesta decisió per la defensa dels drets de les nostres afiliades i esperem accions contundents per part dels sindicats presents a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat (UGT, CCOO, Metges de Catalunya, CATAC i SATSE) als que donem tot el nostre suport.

Tercer. Exigim l'assumpció de responsabilitats als membres de la Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS.


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat