divendres, 17 de novembre del 2023

La Intersindical a l'ICS comdemnem els assassinats i la vulneració de drets humans que està patint la població de Gaza

"El món no pot romandre en silenci mentre els hospitals, que haurien de ser refugis segurs, es transformen en escenaris de mort i desesperació". Tedros Adhanom Ghebreyesus
(Director General de l’Organització Mundial de la Salut).
El matí del 7 d’octubre de 2023, Hamas i altres grups armats palestins de la Franja de Gaza ocupada van iniciar un atac sorpresa contra Israel. La resposta de les autoritats israelianes a aquests crims va ser un bombardeig que dura fins a dia d’avui a la Franja de Gaza, després que el primer ministre, Benjamin Netanyahu, declarés oficialment que Israel estava en guerra. A més, ell 9 d'octubre Israel va imposar un setge complet sobre Gaza, impedint el subministrament d'electricitat, de combustible i d’aliments, accentuant una crisi humanitària urgent. 

Des de l’inici dels bombardejos a Gaza han sigut assassinades (a data de 9 de novembre) 10.812 persones palestines, de les quals un 41% són infants (sense tenir en compte més de 1.400 infants que es calcula que estan desapareguts atrapats sota les runes). Hi ha més de 26.500 persones ferides. El sistema mèdic està totalment col·lapsat, treballant sense electricitat ni aigua ni medicaments i les condicions van empitjorant cada dia que passa.

L’entrada de material d’ajuda humanitària a través d’Egipte és ínfima i només es distribueix de manera insuficient a les regions del sud de Gaza, mentre que als hospitals del nord, on hi ha milers de pacients i ferits, així com desenes de milers de persones desplaçades, no els arriba material i alhora estan sent assetjades i bombardejades de manera continuada.

Durant els bombardejos han sigut assassinades 124 treballadores del sector sanitari, així com 25 ambulàncies destruïdes, 74 infraestructures mèdiques atacades, entre les quals 22 hospitals i 49 centres mèdics ambulatoris.

Des de dissabte passat, 11 de novembre, els pocs hospitals que quedaven funcionant a la franja de Gaza s’han quedat definitivament sense subministrament d’electricitat i combustible. Actualment a l’Hospital d’Al-Shifa, el més gran de Gaza, hi ha milers de persones atrapades a l’interior, entre elles ferits i persones desplaçades en busca de  refugi, mentre les forces israelianes continuen assetjant i bombardejant de manera  continuada. I, tot això, sense material sanitari, sense llits, sense oxigen i sense medicaments (realitzant-se cirurgies al terra, amb la llum del mòbil, sense monitorització i sense anestèsics, que ara ja no es poden dur a terme a causa del tall de subministrament elèctric).

Avui 17 de novembre, Dia mundial del prematur, també és important recordar que a l’Hospital Al-Shifa és on tenien la Unitat de Cures Intensives Neonatals i hi estaven tractant un total de 39 nounats prematurs, que des de dissabte estan en unes condicions mortals: les incubadores s’han aturat amb la conseqüent hipotèrmia, no hi ha possibilitat de mantenir el suport respiratori a aquells que ho necessiten i no hi ha possibilitat de monitoritzar-los ni de realitzar un tractament com requereixen. Només en les primeres 24 hores tres d’ells han mort a conseqüència de les dramàtiques condicions i es preveu que els altres ho facin en els propers dies.

Davant la catàstrofe humanitària que Israel està cometent a Gaza, ja considerada per diversos experts en Dret Internacional com un genocidi, volem condemnar fermament els assassinats i la vulneració de drets humans que està patint la població de  Gaza, especialment els infants palestins, reclamar un alto al foc immediat i mostrar el nostre suport a les treballadores sanitàries que continuen treballant sense descans per oferir cures essencials en unes condicions inhumanes; així com demanar l’establiment de corredors humanitaris, que permetin l’entrada d’ajuda mèdica, personal, aliments,  medicaments i combustible a Gaza.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram 

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat