dijous, 21 de desembre del 2023

Novetats en la carrera professional de l’ICS introduïdes pel 3er acord

El 3er Acord de condicions laborals del personal estatutari de l'ICS ha introduït alguns canvis en la carrera professional.

Alguns canvis tenen implicació en la convocatòria 2023 per sol·licitar els nivells 1,2,3,4 de carrera professional de personal estatutari de tots els grups professionals de l'àrea funcional sanitària i de l'àrea funcional de gestió i serveis de l'Institut Català de la Salut.

Recorda que el termini per fer la sol·licitud finalitza el 31/12/2023.

 A continuació us informem d'aquests canvis:

Important:

  • Revisa aquesta informació i, si cal, repeteix la sol·licitud de carrera professional 2023. No pateixis per l'anterior sol·licitud quedarà anul·lada amb la nova.
  • En tot allò que no resulti contrari a les condicions pactades al 3er Acord, o a la normativa vigent, es mantenen vigents les condicions pactades en el 2on Acord i la resta de pactes i acords vigents que el desenvolupen.
  • Quant a la convocatòria actual (1/12/2023-31/12/2023) de la carrera professional 2024 disposeu de més informació al blog de La Intersindical a l’ICS: Carrera professional ICS 2024
  • Si teniu dubtes relacionats amb la vostra situació individual o amb el tràmit podeu rebre el suport de les unitats de recursos humans del vostre àmbit d'atenció primària o hospital.
  • També disposeu d'una Guia informativa i d'un manual breu sobre la presentació de sol·licituds de carrera professional a la pantalla d'inici de l'aplicació de carrera professional de l'SGRH

Grups professionals del III Acord

  • Grup 1. GP de les categories professionals incloses en l'art 6 de la LOPS.
  • Grup 2. GP de les categories professionals incloses en l'art 7 de la LOPS, i també els assistents socials.
  • Grup 3. GP Àrea sanitària de FP i les seves categories (article 3 LOPS)
  • Grup 4. GP Titulats universitaris de gestió i serveis per habilitació professional (A1 i A2)
  • Grup 5. GP Administratiu (Grups A1 al C2 amb funcions administratives)
  • Grup 6. GP Personal d'oficis i agrupat per formació i habilitació professional
  • Grup 7. GP Personal de suport que no requereix de titulació habilitant

Nou còmput de serveis prestats

Amb les excepcions establertes de forma específica al 2on Acord, el temps de serveis a computar a efectes de carrera haurà de correspondre al grup professional de la categoria per a la qual es sol·licita el reconeixement de nivell, i d’acord amb el 3er Acord es consideraran com a serveis prestats a efectes de carrera professional:

-       Els serveis prestats a temps parcial computaran proporcionalment, però les reduccions de jornada per cura d'un fill o familiar ho faran al 100% com a temps treballat.

-       El temps de reserva de plaça derivada de la permanència en la situació d’excedència per tenir cura d'un fill o en la situació administrativa per cura d’un familiar.

-       Els sis primers mesos i el termini de prorroga que es pugui acordar de les situacions d’excedència amb reserva de plaça per violència de gènere o per danys soferts per terrorisme.

-       El temps de permanència en la situació de serveis especials.

-       En el cas del facultatiu o infermera especialista, els anys d’experiència com a facultatiu o infermera general en el SISCAT i/o SNS, requerint 1 any amb títol d'especialista a l'ICS.

Calendari transitori del nou còmput de serveis prestats

2023 (termini sol·licituds 1/12/2023 a 31/12/2023) campanya actual: el nou còmput de serveis prestats s’aplicarà als professionals del Grup 1(GP de les categories professionals incloses en l'art 6 de la LOPS) o del Grup  2(GP de les categories professionals incloses en l'art 7 de la LOPS, i també els assistents socials) que demanin el nivell 1 de titulat superior sanitari o el nivell 1 d'infermeria sense especialitat, i el que demani el nivell 4 d’especialista. El temps de serveis prestats previs com a personal resident (facultatiu o infermera general) seran computats per a nivells d’especialista sempre que s’acrediti 1 any amb títol d'especialista a l'ICS.

Per accedir al primer nivell de carrera (Nivell 1) es requerirà 1 any amb títol d'especialista o 5 anys d’experiència en qualsevol institució del SISCAT (Institut Català de la Salut, empreses públiques i consorcis i resta d'entitats concertades) i/o del Sistema Nacional de Salut.

2024 (termini sol·licituds 1/12/2024 a 31/12/2024): s'afegeix el nivell 3 d'especialista.

2025 (termini sol·licituds 1/12/2025 a 31/12/2025) i següents: serà d'aplicació a tots els nivells que es demanin, 1, 2, 3, 4.

Així mateix, es computaran els serveis prestats com a laboral o funcionari a aquells que obtinguin la condició de personal estatutari en un procés d'estatutarització convocat per l’Institut Català de la Salut, i en els termes que s'estableixi en les normes de cada procés.

Mèrits per accedir a la carrera professional

Es valoraran, entre d'altres, els factors d’activitat assistencial, formació continuada, docència, recerca i compromís amb l'organització, i amb els mateixos criteris acordats al II Acord. La puntuació dels factors s’iguala a totes les categories professionals:

Factor

Punts

Formació continuada1

20

Docència

10

Recerca

10

Activitat assistencial

75

Compromís amb l'organització

20

Total crèdits

135

1 En el cas dels professional sanitaris, es valorarà la formació continuada acreditada.

Per canviar de nivell:

1.     S’han d’obtenir un mínim de 7 crèdits de formació continuada1.

2.     Es valoraran aquells mèrits que s'hagin acumulat durant el període en que el professional roman en l'últim nivell de carrera professional que tingui acreditat:

a.     Nivell 2: Mèrits dels 6 anys anteriors a la data final del període de sol·licitud (entre els 5 i els 11 anys).

b.      Nivells 3 i 4: Mèrits dels 7 anys anteriors a la data final del període de sol·licitud. (entre els 11 i els 18, i entre els 18 i els 25 anys respectivament)

amb la transitorietat i les limitacions següents:

a.     5 crèdits 2023 (igual que fins ara).

b.     6 crèdits 2024.

c.     7 crèdits a partir de 2025.

Reconeixement dels nivells de carrera professional reconeguts en el SISCAT

-       Al professional provinent del SISCAT i que passi a prestar o que ja presti serveis a l’Institut Català de la Salut com a personal estatutari, se li reconeixerà automàticament el mateix nivell de carrera professional que acrediti tenir consolidat al sector concertat.

-       Es reconeixeran com a anys treballats els corresponents als del nivell reconegut del sector concertat. 

-       Per accedir a nous nivells de carrera, caldrà sumar a aquests anys el temps de serveis prestats a l'ICS necessari per arribar al requisit de temps treballat exigit per a cada nivell. Això vol dir que si, per exemple, teniu un nivell 2 al SISCAT us reconeixeran el nivell 2 a l'ICS. Però si el nivell 2 del SISCAT té més anys de serveis prestats que el nivell 2 de l'ICS, per ara, no es podrà acumular aquest sobrant. Lluitarem per resoldre això.

L’ICS ha informat que les sol·licituds d’homologació de nivells de carrera professional (SISCAT) hauran de fer-se a partir del dia 12 de desembre de 2023 (ratificació de l’AMS), les anteriors a aquesta data seran denegades. 

Totes les sol·licituds d’homologació de carrera professional hauran de fer-se mitjançant petició genèrica a l'enllaç següent: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica

És indispensable que a la documentació acreditativa (certificat) que aporti el professional hi apareguin els anys de serveis prestats que han estat necessaris per assolir el nivell de carrera professional en aquesta entitat SISCAT. També és recomanable que en aquesta certificació també hi figurin el número de crèdits que han estat necessaris per accedir al nivell de carrera professional aconseguit.

Promoció interna i promoció interna temporal

-       Mateix grup professional del III Acord*: a cada convocatòria es poden sol·licitar els mateixos nivells de carrera ja assolits en la categoria o especialitat d’origen per a la categoria o especialitat de la qual s’estiguin desenvolupant funcions.

§  Exemple: Estàs en PIT des de la categoria d’Administratiu/iva  C1 a la categoria de Tècnic/a superior de la funció administrativa(TSFA) A1 i tens assolit el nivell 2 de carrera professional d’administratiu/iva (grup 5), per tant, podràs sol·licitar i s’atorgarà el nivell 2 de carrera professional de la categoria de TSFA A1, sense necessitat que acreditis 11 anys de serveis prestats a la categoria de TSFA A1 (ja que es el mateix grup 5). Respecte els imports, fins el moment en que es resolgui el nivell 2 de TSFA, percebràs els corresponents a la carrera professional d’Administratiu/iva C1.  Una vegada concedit el nivell 2 TSFA percebràs el seu import, que es superior al del nivell 2 d'Administrativa C1. I si la PIT es cancel·la i tornes a la plaça d'Administrativa C1 tornaries a percebre els imports del nivell 2 d'Administrativa C1. 

-       Diferent grup professional del III Acord*: a cada convocatòria es poden sol·licitar els nivells de carrera professional de la categoria a la qual s’estiguin desenvolupant funcions, que s’atorgaran si es compleixen els requisits i s’acrediten els mèrits necessaris per al nivell sol·licitat del diferent grup professional de carrera.

§  Exemple: Estàs en PIT des de la categoria de zelador/a (grup 7) a la categoria d'infermer/a A2 (grup 2) i tens assolit el nivell 4 de carrera professional de zelador/a: podràs sol·licitar i s’atorgarà el nivell 1 de carrera professional de la categoria de infermer/a A2 (grup 2) només quan acreditis 5 anys de serveis prestats al grup 2. Mantindràs el nivell 4 de zelador/a fins que no se't reconegui un nivell 2 d'infermer/a A2 (grup 2), ja que en aquest moment aquest import supera l'import de nivell 4 de zelador/a (segons el llibre de retribucions actuals de l'ICS).

Canvis per al personal especialista o amb funcions especialitzades

-       Infermeres especialistes (en salut mental, en infermeria familiar i comunitària, en infermeria geriatria, en infermeria obstetrícia, en infermeria pediatria, en infermeria del treball): 1500,10 euros anuals més per a cada nivell a partir del nivell 0, en relació als imports d’infermer/a sense especialitat. Per sol·licitar el nivell 0 caldrà esperar que l’ICS obri la corresponent convocatòria, ja que la convocatòria actual, només preveu els nivells 1,2,3 i 4 de carrera professional.


Desplegable A. Opcions SGRH infermera especialista

-       Infermeres amb funcions especialitzades en funcions medico-quirúrgiques: 1.000,10 euros anuals per cada nivell a partir del nivell 1, en relació als imports d’infermer/a sense especialitat. Sempre que o bé tingui un màster específic propi de l’àmbit on treballa, o bé tingui el 4t nivell de carrera professional i porti més de 10 anys treballant en l’àrea medico quirúrgica

Desplegable B. Opció especialització en funcions mèdico-quirúrgiques SGRH

-       Infermeres amb funcions especialitzades en funcions de l’àrea UCI, cremats, quiròfan, anestèsia: 749,98 euros anuals per cada nivell a partir del nivell 1, en relació als imports d’infermer/a sense especialitat.

                    Desplegable B. Opció especialització en funcions de l’àrea UCI, cremats, quiròfan, anestèsia  SGRH

-       Infermeres sense especialitat: cap millora retributiva.

-       Infermeres de practica avançada (IPA): en els propers 6 mesos s’assignaran nous imports de carrera professional.

Bandes mínima d’assoliment de nivells de carrera professional.

A cada convocatòria de carrera professional, s’haurà de reconèixer en relació al nombre de sol·licituds admeses per a cada nivell, centre hospitalari, àmbit d'atenció primària i categoria professional, el percentatge mínim d'assoliment següent:

Nivell

Banda mínima

d'assoliment

0

No indicada

1

70%

2

65%

3

60%

4

55%

 

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat