dilluns, 15 d’abril del 2024

La Intersindical sol·licita a l'ICS que rectifiqui d'ofici l'error de no aplicar correctament amb l'SGRH el criteri d'assignacio de DPO al personal hagi prestat més de 175 dies de treball, seguits o alterns i una presencialitat efectiva superior al 96%

L'SGRH no assigna per error les DPO a professionals que han prestat més de 175 dies de treball, seguits o alterns i una presencialitat efectiva superior al 96%. Davant d'això La Intersindical a l'ICS sol·licita que l'ICS rectifiqui d'ofici aquest error. T'ho expliquem a continuació. 

En data 25 de març de 2024 els directors del centre hospitalari i d'atenció primària van emetre la corresponent resolució d'avaluació i pagament de les DPO. Aquestes resolucions inclouen un punt a on s'indica que l'acta d'aprovació de les taules salarials, de data 19 de gener de 2024, estableix en el punt 4 que la DPO que s'abonarà al mes d'abril ja incorporarà el criteri pactat d'assignar la DPO també al personal que hagi treballat de forma discontínua més de 175 dies a l'any, amb independència del tipus de contracte, i amb l'indicador de presència efectiva fixat, superior al 96% de la jornada anual contractada.

No obstant, tenim constància que l'aplicació informàtica de gestió de recursos humans de l'ICS, l'SGRH, no ha aplicat correctament l'esmentat criteri.

Aquesta errada de l'SGRH pot implicar una falta d'assignació de les DPO així com una posterior manca de notificació de la resolució de les DPO, i per tant les persones que es trobin en aquesta situació no percebran les corresponents retribucions.

Per afavorir que les resolucions d'avaluació i pagament de les DPO sigui plenament eficaces i evitar un allau de recursos d'alçada de les persones que es trobin en aquesta situació, la Intersindical a l'ICS sol·licitem a l'ICS que rectifiqui d'ofici l'error de no aplicar amb l'SGRH el criteri d'assignacio a qui hagi prestat més de 175 dies de treball, seguits o alterns i una presencialitat efectiva superior al 96%, dictant una nova resolució que reculli la correcció.


Actualització a data 25 d'abril de 2024

L'ICS ens ha informat que un criteri que no s’ha pogut incloure a SGRH i que també dona dret a percebre DPO segons el III Acord: 

- Persones amb fitxa i que a més han tingut períodes treballats durant l’any els quals (aquests períodes fora de fitxa) no arriben a superar els 175 dies, però que el temps total treballat durant l’any si que supera els 175 dies. 

Des de la Unitat de Política retributiva s’està treballant per destriar aquests casos i informar-los, atès que els períodes fora de fitxa hauran d’anar segons el criteri de presència superior al 96%. 

Aquests darrers no es podran percebre a la nòmina del mes d’abril.

Per tant l'ICS rectifica, tal i com vam sol·licitar (llegir+), tot i que la rectificació no sabem si es produirà al mes de maig o al de juny.

Si vols ampliar informació sobre la notificació o sobre el recurs que podries presentar en cas de disconformitat amb els resultats definitus que t'han atorgat, pots consultar l'entrada Resolució d'avaluació i pagament dels objectius, i recurs en cas de disconformitat 

Si tens qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb La Intersindical a l'ICS enviant-nos un correu a ics@intersindical-csc.cat


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat