divendres, 26 d’abril del 2024

Implementació del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l’ICS a la nòmina del mes d'abril i mesures pendents per als propers dos mesos

D'acord amb la nota interna relativa a la implementació del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l’ICS del Cap de l'Àrea de Gestió de Personal i d’Organització de la Direcció de Persones de l'ICS, els canvis retributius produïts pel III Acord finalment no es veuran completament reflectits al mes d’abril d’enguany, i ara la previsió s'allarga fins al mes de juny. T'ho expliquem a continuació:


La propera nòmina del mes d'abril recull ja bona part de les millores salarials aprovades en el marc del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l'ICS. La informació següent -amb el detall de les noves mesures aplicades- complementa la tramesa del mes de febrer passat. Amb els conceptes afegits aquest mes, ja s'apliquen el 80% de les mesures concretades el passat mes de novembre.

Mesures incorporades a la nòmina del mes d'abril

Aplicació a tots els àmbits (atenció primària i hospitals)

  • Pagament del nou nivell 0 de carrera professional a les infermeres i infermers especialistes que no tenen cap nivell previ assignat.
  • Pagament del complement d'homologació amb el SISCAT al personal sanitari del grup A2, tant de l'atenció primària com dels hospitals, amb els endarreriments corresponents.
  • Pagament del plus de torn al personal que treballa en un sistema de torns.
  • Pagament del complement per contínuum assistencial al personal que treballa en els llocs en què es garanteix la cobertura els 365 dies de l'any, 7 dies a la setmana i 24 hores al dia.
  • Creació del nou plus de nit de diumenge i festiu.
  • Actualització dels imports dels conceptes d'atenció continuada per jornada complementària per a TCAI, tècnics/iques especialistes i tècnics/iques especialistes penitenciaris.
  • Nous conceptes d'atenció continuada per al personal de gestió i serveis.
  • Nous imports d'atenció continuada per a les infermeres i infermers residents.

Aplicació al personal d'hospitals

  • Implementació de les retribucions per a les noves categories de biodiagnòstic, assessors/ores genètics i metges/esses d'urgències.
  • Actualització del complement específic de treballadors/ores socials d'hospitals.

Aplicació al personal d'atenció primària

  • Implementació dels nous complements específics per a facultatius/ives especialistes i infermeria d'atenció primària, d'acord amb la tipificació dels equips com a rurals/urbans, els trams de domicilis i la classificació com a equips de difícil cobertura.
  • Increment de les retribucions per a referents de benestar emocional (REBEC) i metges/esses d'urgències.
  • Ampliació del personal que pot percebre el complement de mòdul de tarda o contra torn a infermeria d'ACUT, facultatius/ives i infermeria penitenciaris, llevadores i llevadors d'ASSIR i infermeria de programes específics.
 
A banda, aquest mes d'abril i, com cada any, l'ICS abona el complement de productivitat variable (DPO). Aquest import s'ajusta al que preveu el III Acord i, a més, amplia el personal amb dret a la seva percepció a tots aquells i aquelles professionals que han tingut nomenaments durant més de 175 dies l'any 2023.

Actualització a data 25 d'abril de 2024

L'ICS ens ha informat que un criteri que no s’ha pogut incloure a SGRH i que també dona dret a percebre DPO segons el III Acord: 

- Persones amb fitxa i que a més han tingut períodes treballats durant l’any els quals (aquests períodes fora de fitxa) no arriben a superar els 175 dies, però que el temps total treballat durant l’any si que supera els 175 dies. 

Des de la Unitat de Política retributiva s’està treballant per destriar aquests casos i informar-los, atès que els períodes fora de fitxa hauran d’anar segons el criteri de presència superior al 96%. 

Aquests darrers no es podran percebre a la nòmina del mes d’abril.

Per tant l'ICS rectifica, tal i com vam sol·licitar (llegir+), tot i que la rectificació no sabem si es produirà al mes de maig o al de juny.


Així mateix, per a tots els col·lectius, l'ICS abonarà també aquest mes els endarreriments pendents dels nous conceptes retributius que es van aplicar en la nòmina de febrer(llegir+).

Durant els dos propers mesos s'hi afegiran la resta de millores
La seva aplicació requereix un volum elevat de tasques de programació i, per aquest motiu, no s'han pogut incloure encara.

Les mesures pendents d'aplicació són les següents:

  • Mòduls d'escreix per contingent addicional a l'atenció primària.
  • Desenvolupament dels trams específics de caps d'estudis, coordinadors/ores de docència i de tutors/ores.
  • Desenvolupament dels diferents complements de carrera professional.
  • Mòduls de guàrdies de facultatius/ives especialistes i metges/esses d'urgències.
  • Atenció continuada com a complement d'exoneració de guàrdies per l'edat de facultatius/ives especialistes i el complement de dedicació especial d'infermeria.
  • Endarreriments pendents d'abonar que es derivin de les mesures corresponents aplicades en la nòmina d'abril i de la resta de mesures que s'abonaran en les properes nòmines.


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!

📧 ics@intersindical-csc.cat