Ingredients
(4 persones):
- 2 albergínies
- 1 ceba
- 1 all
- 1 botifarra crua
- 3 cullerades soperes de farina
- 1/2 litre de llet
- formatge ratllat
- sal, pebre i oli.
Rentem
les albergínies i sense pelar-les les obrim per la meitat verticalment. Les marquem
amb un ganivet i les salpebrem. A continuació, les col·loquem en una safata al
forn amb una mica d’oli i les hi deixem durant vint minuts a uns 200ºc
aproximadament.
Mentrestant
en una paella amb una mica d’oli coem la ceba tallada ben petita, l’all sencer
i quan estigui ben daurat hi posem la carn de la botifarra trossejada. Ho deixem
coure i després ho retirem del foc.
Quan
ja estiguin les albergínies les traiem del forn i un cop fredes, amb l’ajut
d’un ganivet i una cullereta, les buidem. Afegim la carn de l’albergínia a la
mateixa paella on està la carn de la botifarra. Ho escalfem tot junt i anem remenant
fins que quedi una barreja homogènia. Llavors omplim les albergínies amb
aquesta barreja.
Seguidament
elaborem la beixamel amb la llet i la farina i un cop feta cobrim les
albergínies i hi afegim una mica de formatge ratllat per damunt abans de gratinar-les
al forn fins que estiguin daurades.
Visiteu la resta de Receptes contra la crisi
I ja sabeu, si voleu participar amb les vostres receptes feu-nos-les arribar al correu intersindical_csc.bcn.ics@gencat.cat. Si hi podeu adjuntar una foto, millor que millor.