dissabte, 19 de maig del 2012

Albergínies farcides


 Ingredients (4 persones):
  • 2 albergínies
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 botifarra crua
  • 3 cullerades soperes de farina
  • 1/2 litre de llet
  • formatge ratllat
  • sal, pebre i oli.


Elaboració:
Rentem les albergínies i sense pelar-les les obrim per la meitat verticalment. Les marquem amb un ganivet i les salpebrem. A continuació, les col·loquem en una safata al forn amb una mica d’oli i les hi deixem durant vint minuts a uns 200ºc aproximadament.
Mentrestant en una paella amb una mica d’oli coem la ceba tallada ben petita, l’all sencer i quan estigui ben daurat hi posem la carn de la botifarra trossejada. Ho deixem coure i després ho retirem del foc.
Quan ja estiguin les albergínies les traiem del forn i un cop fredes, amb l’ajut d’un ganivet i una cullereta, les buidem. Afegim la carn de l’albergínia a la mateixa paella on està la carn de la botifarra. Ho escalfem tot junt i anem remenant fins que quedi una barreja homogènia. Llavors omplim les albergínies amb aquesta barreja.
Seguidament elaborem la beixamel amb la llet i la farina i un cop feta cobrim les albergínies i hi afegim una mica de formatge ratllat per damunt abans de gratinar-les al forn fins que estiguin daurades.

Visiteu la resta de Receptes contra la crisi

I ja sabeu, si voleu participar amb les vostres receptes feu-nos-les arribar al correu  intersindical_csc.bcn.ics@gencat.cat. Si hi podeu adjuntar una foto, millor que millor.