dijous, 16 de maig del 2013

PEL DRET A LA SALUT , PER UNES CONDICIONS DE TREBALL DIGNES

NI  PRIVATIZACIONS, NI RETALLADES



El nostre sistema sanitari  està seriosament amenaçat per la disminució del pressupost que s'hi destina i per la intenció dels governs de privatitzar els serveis sanitaris, utilitzant com a excusa la crisi i  la cerca d’una pretesa major eficiència.
Volem un  servei de salut, públic, d’accés universal, igual per a totes les persones, eficient, de qualitat i sense esperes . Un autèntic Servei Nacional de Salut (SNS),finançat amb impostos  basats amb la progressivitat fiscal aplicada a la riquesa.

No acceptem unes llistes d’espera per a proves i operacions que no fan mes que créixer causant importats perjudicis i posant en risc la vida de qui les necessita.
Defensem dotacions de plantilles  suficients  i amb condicions professionals i de treball dignes per garantir l’eficiència i la qualitat del servei  i atendre de forma adequada les necessitats sanitàries de la població catalana.
L’increment de la jornada, que vol imposar el Departament de Salut, comportaria  acomiadar professionals i incrementar la carrega de treball de la resta  i significaria riscos importants per la salut laboral dels treballadors i treballadores i la bona atenció a la població.
Les retallades salarials, sumades a l’increment de la jornada, precaritzen les condicions de treball dels treballadors i treballadores de l’ICS i de la XHUP i degraden l’atenció als usuaris.

EXIGIM:

L’aturada i reversió del procés privatitzador de la sanitat . No  volem externalitzacions  de serveis ni  la fragmentació de l’Institut Català de la Salut.
L’Augment del pressupost i els recursos per a l’atenció primària i hospitalària,per a garantir la sostenibilitat i la qualitat del SNS.
Acabar amb les llistes d’espera.
Que la utilització de proves diagnòstiques, tractaments i medicaments, estigui basada en el coneixement dels professionals de salut i no en els interessos especulatius empresarials
El  Manteniment de les plantilles i  de les condicions professionals i laborals.
Que no s’incrementi de jornada, ni es retallin els salaria ni la resta de drets.

PEL DEL DRET A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

EN DEFENSA DE L’OCUPACIÓ I DE LES NOSTRES CONDICIONS DE TREBALL

PER UNA ATENCIÓ SANITARIA DE QUALITAT

Plataforma Sindical Unitària