dimarts, 5 de juliol del 2016

Comentari sobre l’aplicació de l’article 42.C, del Conveni del SISCAT.



Dos dies naturals i en el cas de fraccionar-ho es podrà gaudir mentre duri el procés, aquesta és la interpretació que en fa la Comissió Paritària del I Conveni del Siscat en la seva Acta 5ª, cal tenir-ho en compte i reclamar aquesta interpretació enfront de certes posicions restrictives.

Us recordem el que diu l’article 42.C:

Article 42. Permisos retribuïts
42.1. Els treballadors i treballadores, avisant amb la major antelació possible, i amb l’obligació de justificar-ho, podran gaudir dels següents permisos retribuïts:

“c.- De dos dies naturals per hospitalització (inclosa l’hospitalització domiciliària), cirurgia major ambulatòria de parents fins al segon grau per consanguinitat o afinitat. A aquests efectes, es considerarà dintre d’aquest grup la persona amb qui convisqui el/la treballador/a, formant una parella de caràcter estable. Si els fets esdevenen en localitats fora de Catalunya, el permís serà de quatre dies naturals.
S’assimila a l’hospitalització a efectes d’aquest permís, les estades a urgències de familiars de primer grau per consanguinitat o afinitat, per adopció o per acolliment preadoptiu o permanent, que siguin superiors a 24 hores. El permís serà pels temps coincident i tindrà una durada màxima de dos dies. “