dimecres, 1 d’abril del 2020

Tanquem els consultoris locals sense dutxes durant la pandèmia!


Des de la Intersindical-CSC fa temps que treballem perquè tots els centres sanitaris de l’Institut Català de la Salut disposin de dutxes i que en siguin suficients pel nombre de persones treballadores que hi ha a cada EAP. Això s'ha aconseguit a la majoria de centres grans, CAP, Hospitals, CUAP però els consultoris petits i alguns annexes usats com a centres per atendre a un sector de la població d'aquell EAP no en disposen.


És per aquest motiu que les Delegades de Prevenció de Riscos Laborals de la Intersindical-CSC, demanem urgentment als Directors/es de Primària de cada territori que facin tancar els consultoris i annexes que romanen oberts, ja que el risc per contagi de Covid és molt elevat i el professional no pot disposar del dret de dutxar-se abans de plegar de la feina, tal com es recomana a la Llei de prevenció de riscos laborals. Sabem que l'ICS, a dia d'avui, n'ha fet tancar més de dues terceres parts, però pensem que s'hauria d'haver fet amb tots.



Per finalitzar, un cop acabi l'estat d'alarma, i tots tornem a la normalitat, l'ICS haurà de plantejar-se instal·lar dutxes als centenars de consultoris locals que hi ha a Catalunya, per tal que tot el personal sanitari treballi acatant la normativa i protocols laborals.

Des de la Intersindical-CSC hem presentat la corresponent denúncia a Inspecció de Treball