dijous, 4 de febrer del 2021

Als centres sanitaris, mascaretes homologades

CAL PROHIBIR LES MASCARETES CASOLANES I NO HOMOLOGADES ALS CENTRES DE PRIMÀRIA
CARTELLERA ACTUALITZADA ALS NOSTRES CONSULTORIS
El passat 26 de gener, els delegats de la Intersindical-CSC de Girona van presentar un problema preocupant a la Junta de Personal i és que els ciutadans puguin entrar als centres d’atenció primària amb tot tipus de mascaretes.
L‘OMS ja va advertir en un comunicat, aquest passat mes de desembre, que les mascaretes -en el cas d’estar fetes de roba-  havien de tenir tres capes; una d’interior, per tal de permetre el pas de la humitat, una d’intermèdia que fos filtrant i una d’exterior amb teixit  impermeable. Les que no compleixen aquesta norma es consideren casolanes, no segueixen cap regulació i no es pot tenir coneixement del seu nivell de protecció front el CoVid-19. Un problema afegit és el fet que aquestes mascaretes es van humitejant, especialment quan estan fetes de cotó, i un teixit humit perd tota la seva identitat com a barrera protectora.
Si des dels nostres centres sanitaris no eduquem als ciutadans, ens trobarem que cada centre es convertirà en una bombolla de virus. Actualment es permet entrar als centres d’atenció primària de tot el nostre territori amb qualsevol tipus de mascareta; de roba, casolanes, no homologades...
Cal una resposta per part dels nostres equips directius per tal que la protecció i el dret a la seguretat i salut es materialitzi en tots els nostres centres.
 ≠Cartelleracomcal