dijous, 4 de febrer del 2021

COVID19 – Malaltia professional per TOT el personal que treballa en centres sanitaris o sociosanitaris

La Intersindical-CSC vàrem iniciar una campanya durant el mes de setembre de 2020 demanant considerar malaltia professional per a tot el personal que treballa en centres sanitaris i sociosanitaris. 
Ens vàrem posar en contacte amb el Síndic de Greuges, el Defensor del Pueblo, la OIT (Organització Internacional del Treball) i el Ministerio de Trabajo. Crèiem i seguim creient que aquest greuge perjudicava de forma alarmant els drets de tot el personal. Des de la Intersindical considerem lògica aquesta mesura i demanem que de forma automàtica totes aquelles baixes que al principi de la pandèmia foren considerades com a malaltia comuna, siguin de facto considerades malaltia professional i tot aquell professional que hagi estat de baixa per contagi del virus SARS-CoV-2 arran de l'inici de la pandèmia (que es va declarar el mes de març de 2020) recuperi els drets manllevats.
A l'ensems, des de la Intersindical creiem fermament que a Sanitat totes #Som1Equip i seguim vetllant pels drets de TOT el personal.

Finalment, el govern es
panyol el passat dia 2/2/2021 ha aprovat que la Covid19 sigui considerada malaltia professional per al personal que l’hagi contret durant l’exercici laboral en centres sanitaris o sociosanitaris i la UBP emeti l'informe favorable corresponent.