dijous, 11 de març del 2021

Vacunació Covid19 Infermeria a punt de la saturació

Reproduïm la nota de l'equip de treball d'Infermeria de la Subsectorial de l'ICS a la Intersindical. 

Davant la campanya de vacunació més gran de tots els temps, en la qual hi ha dipositada moltes esperances de gran part de la població mundial, creiem que hi ha un grup que està especialment dedicat i implicat com som les professionals d’infermeria. 

El nostre col·lectiu està sumant esforços i lluitant perquè tota aquesta gran campanya vacunal es desenvolupi de la manera més ràpida i efectiva possible. Moltes vegades anteposant el seu propi benestar pel benestar de la comunitat. 

A més a més, tenint en compte tot el que aquests professionals hem estat fent durant aquesta pandèmia, som dels que més, sinó als que més, tasques extres se’ns ha generat arran de la Covid19 durant quest període. 

L’esgotament que patim és obvi i ara a sobre se’ns demana un esforç extra per la vacunació. 

Per tot això, creiem que s’ha de recolzar aquesta tasca tan sacrificada i des de les Direccions i Gerències d'atenció primària facilitar-nos i ajudar-nos a què puguem complir amb èxit la tasca de realitzar les vacunacions el més ràpid possible a tothom qui ho necessiti. 

Ara mateix creiem que tots els professionals d’infermeria de l'ICS volen participar en aquesta campanya, però es troben que se’ls està demanat un altre sobreesforç més ja que tornen a fer les seves tasques habituals d’infermeria (totes les agendes obertes, domicilis, PCR, seguiment covid19, etc....).

Agrairíem que l'ICS trobi una solució per descarregar tanta pressió que s’està exercint sobre aquest col·lectiu perquè puguem seguir vacunant totes les hores possibles. Creiem que serien bones opcions que se’ls pogués flexibilitzar l’horari sense cap mena de perjudici per poder compaginar la feina habitual amb les vacunacions quan s’han de fer fora de l’horari de treball i intentar descarregar pressió assistencial quan la vacunació sigui en horari laboral. Així com tenir en compte aquest any les DPO estiguin enfocades totalment en la campanya vacunal.

Per acabar, considerem que la retribució d'aquesta extraordinària tasca hauria de ser retribuïda mitjançant Atenció continuada per serveis extraordinaris (55% sobre el valor de l'hora ordinària) en cas que es realitzi fora de la jornada ordinària, no com a hora ordinària i en qualsevol cas com ha establert la Consellera de Salut Alba Vergés.

Escoltem i gestionem demandes, neguits i dubtes de les professionals.

SOM COM TU