divendres, 7 de maig del 2021

Resum Mesa Sectorial 07/05/2021

Borsa de treball

L'ICS està atenent les al·legacions presentades per les persones afectades i  esmenant les errades i altres incidències que s'han produït arran la baremació del 15/04/2021, i proposen fer una nova baremació entre la 2ª i 3ª setmana de maig de 2021. La següent valoració tal i com s'estableix en el vulnerat pacte, es realitzarà entre juliol i desembre de 2021.

L'ICS està desfasat tecnològicament dos segles amb les aplicacions de gestió de persones (especialment els mòduls de Borsa, DPO i Carrera Professional del SGRH). La borsa de treball s'hauria d'actualitzar forma automàtica i permanent per cada actualització de dades de qualsevol de les persones candidates, d'acord amb els principis relatius al tractament de dades personals, però l'SGRH no és precisament oli en un llum.

Carrera Professional

La setmana del 10 al 14 de maig de 2021 es publicaran les resolucions provisionals de la campanya de 2019. Segons el procediment les persones interessades tindran 10 dies per a presentar al·legacions als resultats provisionals. La previsió per a l'abonament amb efectes retroactius al mes de gener és la nòmina del mes de juny de 2021

Mobilitat voluntària oberta i permanent

La resolució de la convocatòria oberta i permanent de 2020 està prevista per al mes de juny de 2021. Les incorporacions es realitzaran en el mes de setembre de 2021, després del període de vacances.

Un pacte  signat el 12 de juliol de 2019, que no es va poder aplicar perquè ambdues parts no n’havien establert la vigència en el moment de la seva signatura, per la qual cosa no es va publicar al DOGC fins al 24 de febrer de 2020. 

A aquest pas, com aquell que diu, haurem acabat el procés de mobilitat de 2020 i ja començarem el de 2021.

Convocatòries en curs

Podeu consultar la informació de seguiment dels processos de selecció vigents aquí.

Sembla ser que el sistema INGESTA funciona amb aparent normalitat i els eterns processos d’oposició, alguns començats el 2018, avancen cap a la presa de possessió.

Esperem que l’ICS no hagi d’obrir nous processos d’oposicions per l’acumulació d’ofertes públiques abans de la finalització dels oberts actualment. 

DPO 2021

Els objectius han de ser assumibles d'acord amb la instrucció 01/2008 de 21 de gener, sobre el procediment de fixació i avaluació d'objectius per a la percepció del complement de productivitat variable, i les modificacions establertes en la instrucció 01/2020.

Quant pervers pot arribar a ser l’ICS, que signa la Instrucció 01/2020 per a millorar les DPO del personal temporal i continua oferint contractes de dilluns a divendres que trenquen la solució de continuïtat que permetria a aquest personal accedir al cobrament de les DPO. 

Teletreball

En alguns llocs de treball es podrà seguir treballant amb modalitat de teletreball, que s'està compatibilitzant amb l'activitat presencial. Es traslladarà la qüestió de manca d'espais a la Direcció d’Atenció Primària de l'ICS.

Ens fem creus que l'ICS estigui tan perdut  amb el Teletreball i amb la seva manca de voluntarietat per implementar aquesta modalitat (per a quan una Instrucció?) quan el Pla pilot del Teletreball, que es va posar en marxa a la Generalitat a l'octubre de 2009 com a eina de modernització i racionalització en la gestió dels temps de treball, va demostrar que ofereix noves propostes d'organització del temps de treball i fomenta l'orientació als resultats, sense reduir la qualitat del servei públic.

Està demostrat que el Teletreball té moltes avantatges, entre d'altres la flexibilitat horària i reorganització del temps del treball, la reducció de temps de desplaçaments, l'increment de la productivitat...i es valora molt positivament perquè permet compaginar la vida personal i la laboral: per això des de Sanitat Intersindical apostem per més teletreball a l'ICS

40h anuals de formació

En concordança amb el III Acord tenim dret a 40 hores anuals, presencials o virtuals, de formació bàsica o relacionada amb el lloc de treball (d'acollida, estratègica, i d'actualització i aprofundiment). L'ICS vol que només es compensi aquella formació essencial o obligatòria que es realitzi fora de la jornada quan aquesta sigui facilitada per la pròpia empresa.

Consulta aquí els cursos d'ACTIC (nivells bàsics i mitjà) i de Català que posem a la vostra disposició (preus especials per a persones afiliades)