divendres, 25 de febrer del 2022

Els mèrits de zelador/a i TCAI a l'atenció primària no s'han valorat a la fase de concurs de la convocatòria AUX.ADM-Lliure-2018

 

El tribunal qualificador de la convocatòria AUX.ADM-Lliure-2018 no valora els serveis prestats de les persones aspirants que van prestar serveis en la categoria de zelador/a o TCAI havent realitzat tasques de recepció, programació i atenció al ciutadà.

L’Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat pel qual s’estableixen criteris sobre el personal estatutari adscrit a les unitats d’atenció al ciutadà (UAC) a l’Atenció Primària de l’empresa pública Institut Català de la Salut, estableix que el personal zelador/ora i tècnic/ica en cures auxiliars d'infermeria d'Atenció Primària que hagi realitzat tasques de recepció, programació i atenció al ciutadà, podrà computar el temps de serveis prestats realitzant aquestes tasques en les tres primeres convocatòries que es facin (incloent promoció interna i torn lliure), per accedir a la categoria d'auxiliar administratiu/iva amb posterioritat a l'aprovació d'aquest Acord.

L'acreditació de les tasques realitzades s'haurà de fer mitjançant un certificat de funcions emès per la persona que tingui atribuïdes les funcions de responsable de Recursos Humans de la Direcció d'Atenció Primària on presti o hagi prestat serveis el professional.

Dit això, la convocatòria AUX.ADM-2018 es va publicar al DOGC en data 29/08/2018.

No obstant, l'Acord UAC que es va signar entre l'ICS i els sindicats signants Metges de Catalunya (MC), CC.OO i SATSE el 23 d'octubre de 2017, no es va aprovar pel govern fins el 20/12/2018, un any i dos mesos després (!). S'ha de tenir en compte que el Govern de l'Estat Espanyol va intervenir l'autonomia de Catalunya des del 27 d'octubre de 2017 fins el 2 de juny de 2018.

Per tant, la convocatòria AUX.ADM-Lliure-2018 no compleix el requisit que la convocatòria s'hagi fet amb posterioritat a l'aprovació de l'Acord UAC i per aquest el motiu el tribunal d'aquesta convocatòria no ha puntuat els mèrits de zelador/a ni de TCAI que han realitzat tasques de recepció, programació i atenció al ciutadà en places de zelador/ora i tècnic/ica en cures auxiliars d'infermeria d'Atenció Primària.

En les convocatòries posteriors de la la categoria d'auxiliar administratiu/iva si que s'hauran de computar.

En qualsevol cas, el certificat de funcions indicat a l'Acord UAC també el poden fer servir les persones interessades per a acreditar els mèrits de zelador/a o TCAI en la sol·licitud dels diferents nivells de carrera professional del GP Administratiu.

Per sol·licitar el certificat, podeu fer servir el següent model

Una vegada hagueu omplert el document amb les vostres dades cal que que el presenteu mitjançant el registre electrònic de petició genèrica la Generalitat de Catalunya al que podeu accedir en el següent enllaç: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica