dilluns, 25 d’abril del 2022

Acord de la Mesa General de Negociació dels empleats/ades de l’Administració de la Generalitat, en relació amb mesures socials, laborals i de flexibilització i/o conciliació de la vida laboral i familiar.

La MEPAGC (Mesa General de Negociació dels empleats/ades de l’Administració de la Generalitat) va aprovar el passat 20 d’abril 11 noves mesures per afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar del personal de la Generalitat. Les noves mesures, que ja van ser negociades amb les organitzacions sindicals en el grup de treball sobre conciliació, preveuen, entre altres, nous supòsits per al gaudiment de permisos existents o l’adaptació del marc regulador a noves realitat familiars.

En aquest sentit, s’estableixen millores en el gaudiment de les reduccions de jornada i de la flexibilitat horària per motius de conciliació, així com mesures específiques adreçades a famílies monoparentals o enllaçades. Entre aquestes millores, destaca el gaudiment a temps parcial dels permisos de naixement i adopció a partir de la sisena setmana posterior al part o des de la resolució judicial per la qual es constitueix l’adopció; la compactació de la reducció de jornada per motius de conciliació; l’equiparació dels graus d’afinitat i consanguinitat per a les famílies enllaçades o la inclusió del cònjuge o parella de fet en els permisos de conciliació.

Accedeix a l’Acord