dissabte, 26 de novembre del 2022

Criteris d’aplicació | Estabilització ICS

 

Ahir 25/11/2022, la Mesa Sectorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) va acordar la realització abans del 31 de desembre d'una única convocatòria que integrarà les tres fases del procés d'estabilització així com els criteris d’aplicació als processos d’estabilització a l'ICS amb algunes diferències respecte la proposta de l'ICS del passat 04/11/2022.

Una de les novetats importants d'aquest Pacte* respecte la proposta de l'ICS per al procés d'estabilització del passat 04/11/2022 és que dins els mèrits curriculars s'ha inclòs la Formació continuada i formació reglada  i que l'ACTIC i el Català disminueixen radicalment la puntuació dels 5 màxims previstos inicialment.

Considerem que aquest canvi, donada l'experiència que tots tenim amb l'SGRH, podria afectar el temps de resolució dels processos, d'una manera contrària a l'esperit de la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública.

Un aspecte que considerem negatiu és l'ICS preveu que les persones aspirants hauran de presentar de nou tota la documentació, quan moltes de nosaltres ja les hem introduït a l'SGRH i entregat més d'una vegada i estan validats pels equips gestors de recursos humans.

Tal i com us hem anat informant a les xerrades informatives telemàtiques i presencials que hem anat fent al llarg de l'any (llegir+), el procés constarà de les següents 3 fases consecutives:

/ En primer lloc, l'ICS resoldrà la fase de concurs de mèrits del procés d'estabilització, d'acord amb el nombre de places convocades per a aquesta fase, de manera que les persones aspirants que obtinguin una plaça no hauran de continuar amb les 2 fases següents. No es preveuen places reservades a persones amb discapacitat legal reconeguda, però les que pertocarien en aquesta fase s'afegiran a les que s'ofereixin a la 3a fase(concurs oposició ordinari).

/ En segon lloc, les que no hagin obtingut plaça a la fase anterior, optaran a obtenir una plaça a la fase de concurs oposició (light) del procés d'estabilització, la fase d'oposició del qual inclourà una prova no eliminatòria (sempre que entre els exercicis de la prova se superi la nota mínima per a aprovar, 30 sobre 60 en aques cas). Un 7% de places es reservarà a persones amb discapacitat legal reconeguda.

/ Finalment, amb les persones aspirants que no hagin obtingut una plaça en el proces d'estabilització ja sigui per la vía de concurs de merits o de concurs oposició light, i continuïn en el procés de selecció, es resoldrà la fase de concurs oposició del procés ordinari en funció del nombre de places convocades per a aquesta fase. La nota de la prova del concurs oposició light es guardarà per aquesta fase que s'adequarà d'acord amb el pes establert i serà condició necessària obtenir una nota mínima de 50 sobre 100. Un 7% de places es reservarà a persones amb discapacitat legal reconeguda, a les quals s'afegiran les places de reserva que pertocarien a la primera fase d'estabilització per concurs de mèrits. Pel torn de promoció interna es convocaran un 33% de places corresponents les categories d'Infermeria i d'administratiu/va i un 20% en relació a la resta de categories.

També s'han establert els següents criteris de desempat: 

/ 1er. Ocupar plaça en la mateixa categoria de l’ICS en la data de publicació de la convocatòria.

/ 2n. Major temps de serveis prestats en la mateixa categoria de l’ICS.

/ 3er. Major temps de serveis prestats en una categoria homologable en un servei de salut diferent del que convoca.

/ 4t. A favor de la persona aspirant de més edat.

Recordeu que al nostre bloc podeu consultar el nombre de places per categoria i especialitat (llegir+), els barems (llegir+), calcular els vostres mèrits (llegir+) i que el proper 13 de desembre de 2022 a les 11h i a les 17h farem una xerrada informativa telemàtica (llegir+).

També podeu consultar les preguntes i respostes més freqüents sobre el procés (llegir+).

*Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre els criteris d’aplicació als processos d’estabilització derivats de la Llei 20/2021, els pendents de convocar de l’oferta PESCO 2017 i els corresponents a l’oferta ordinària (taxa de reposició) dels anys 2019, 2020, 2021 i, si és aprovada amb anterioritat a la publicació de la convocatòria, de la taxa de reposició del 2022. 

Les places pendents de convocar de l’oferta PESCO 2017 son aquelles  ofertes i convocades però no resoltes (de les ofertes 2017 i 2018) o bé no convocades (oferta 2020) i sumen un total de 1498 places.

Les places no convocades corresponents a les taxes de reposició ordinària de les ofertes 2017, 2019, 2020 parcial, i 2021 sumen un total de 3358 places.


Comparteix si coneixes algú afectat

A Sanitat tots els col·lectius professionals #Som1Equip i tots som #Imprescindibles!